3.Uluslararası Çocuk Festivali bugün başlıyor

3.Uluslararası Çocuk Festivali bugün başlıyor
Yayınlama: 20.04.2018
A+
A-


Saray Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali bugün başlıyor. Dünya Çocuklarının buluştuğu festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Malezya ve Romanya’dan çocuklar katılacak. Türkiye’den de ‘Kuzey’in Uşakları’ halk dansları topluluğunun katılacağı festivalde uçurtma şenliğinden çocuk bahçesi açılışına kadar birçok farklı etkinlik düzenlenecek. Çocuk festivalinin meşalesi bugün saat 20.00’da Atatürk Alanı’nda yakılacak.

FESTİVAL ATEŞİ YAKILACAK
Saray Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali bugün başlıyor. Dünya Çocuklarının buluştuğu festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Malezya ve Romanya’dan çocuklar katılacak. Türkiye’den de Kuzey’in Uşakları’ halk dans topluluğunun katılacağı festivalde uçurtma şenliğinden çocuk bahçesi açılışına kadar birçok renkli etkinlik yer alacak. Festival bugün(20 Nisan Cuma) saat 19.30’da Atatürk Alanı’nda kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın açılış konuşmasının ardından Festival Meşalesi yakılacak. Misafir ülke çocukları saat 20.30’da dans gösterilerini Saraylılara sunacak.
“UMUDA VE COŞKUYA DAVETLİSİNİZ”
Festival ile ilgili açıklamada bulunan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Saray Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivalimizde sizlerle birlikte olmaktan onur ve mutluluk duyacağız. Kültürlerin zenginliğini yansıtmak, ülkeler arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve her şeyden önemlisi tüm dünya çocuklarının barış içerisinde bir geleceğe sahip olmasına katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimiz bu yıl çok renkli görüntülere sahne olacak.
Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız büyük mirasımızla çocuklarımızın daha mutlu olduğu, barış dolu yarınları hep birlikte kurmak istiyoruz.
İnsanlığın içindeki çocuk sevgisine sesleniyoruz. Bu umuda ve coşkuya davetlisiniz” dedi.

 

 

Saray Haber