Yüceer atamaları meclis gündemine taşıdı

Yüceer atamaları meclis gündemine taşıdı
Yayınlama: 11.10.2014
A+
A-

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, okullardaki müdür atamalarını Meclis gündemine taşıdı. 17 Haziran’da Gezi eylemlerine ve 24 Eylül’de iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerin müdür yardımcısı olarak atanmayacağına dair kendisine çok sayıda şikayet geldiğini belirten Yüceer, “Anayasal bir eyleme katılmak müdür yardımcısı olarak atanmamak için bir kriter midir?” diye sordu.
candan yüceer1
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, okullardaki müdür atamalarını Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, “Yeni Milli Eğitim Bakanlığı Yasası ile okul müdürleri yeniden değerlendirmeye alınmış, siyasi ve sendikal ayrım yapılarak çoğu kıyıma uğratılmıştır. Çalışkan, başarılı, okul müdürlerinin sözde değerlendirmelerle onlarca yıllık birikimi, deneyimi hiçe sayılmış, eğitim-öğretime büyük bir darbe vurulmuştur” dedi.

EĞİTİM CAMİASI HUZURSUZ
Görev süreci uzatılacak müdürlerin, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildiğini belirten Yüceer, “Değerlendirmeye alınan okul müdürlerinde kıdemli- kıdemsiz öğretmen, seçilen öğretmenler, okula aile birliği ve öğrenci meclis başkanı tarafından verilen puanlar sadece 40 iken, ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdüründen gelecek puan 60 olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı. Bir müdürün 75 puan alıp değerlendirmede başarılı olabilmesi için ilçe milli eğitimdeki sorumlulardan da puan almasının zorunlu kılındığını kaydeden Yüceer, bu durumun eğitim çalışanları arasında büyük huzursuzluğa sebep olduğunu bildirdi.

GEZİCİLER MÜDÜR YARDIMCISI OLAMAZ!
17 Haziran’da Gezi eylemlerine ve 24 Eylül’de iş bırakma eylemine katılan öğretmenlerin müdür yardımcısı olarak atanmayacağına dair kendisine çok sayıda şikayet geldiğini belirten Yüceer, “Anayasal bir eyleme katılmak müdür yardımcısı olarak atanmamak için bir kriter midir?” diye sordu.

KAÇ OKUL MÜDÜRÜ GÖREVİNE DEVAM ETTİ?
CHP’li Yüceer, Bakan Avcı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Özelde Tekirdağ’da genelde Türkiye’de kaç okul müdürü okullarından 40 tam puan almıştır? Bunlardan kaçı okul müdür olarak görevine devam etmiştir?
-Okul müdürlerinin okullarından 40 puan alıp görevine devam ettirilmemesinin gerekçesi nedir?
-Tekirdağ genelinde kaç okul müdürü değerlendirmelerin ardından görevine devam etmiştir? Bu öğretmenler hangi sendikaya üyedir?

MÜDÜR OLARAK ATANAN ÖĞRETMENLERHANFİ SENDİKADAN?
-Türkiye genelinde 75 puan ve üzeri alarak görevlerine devam eden okul müdürlerinin sendikalara göre dağılımı nedir?
-Anayasal bir eyleme katılmak müdür yardımcısı olarak atanmamak için bir kriter midir?

EYLEME KATILMAK SUÇ MU?
-Hukuken suç olmayan bir eyleme katılmak Milli Eğitim Bakanlığı’na göre suç mudur?
-Eyleme katılan öğretmenler hangi kriterler ile belirlenmiştir? Bakanlığınızda ya da taşra teşkilatınızda böyle bir birim var mıdır?

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber