8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Özel Anadolu Lisesi farkı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Özel Anadolu Lisesi farkı
Yayınlama: 13.03.2018
A+
A-


Kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdikleri faaliyetlerle, projeleri ve farkındalık çalışmalarıyla eğitime farklı yaklaşımını ortaya koyan Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ortaya koyduğu çalışmalarla yine dikkatleri üzerine topladı.

KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER
Okulun erkek öğretmenleri ve erkek öğrencilerinin iş birliğiyle ‘KADINA ŞİDDET UYGULAMA’ etiketiyle yola çıkıp hazırladıkları kısa video hem centilmenlik adına hem de duyarlılıkları adına beğeni topladı. Kısa sürede içerişinde çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından izlenen videoda erkek öğretmen ve öğrenciler, söyledikleri anlamlı sözlerle kadına verdikleri değeri ve kadına şiddete karşı tepkili duruşlarını ortaya koydular.
EL EMEĞİ GÖZ NURU TABAKLAR HEDİYE EDİLDİ
Ayrıca ikinci dönemin başından beri görsel sanatlar dersi çalışmaları kapsamında öğrenciler Görsel Sanatlar Öğretmeni Figen Metin rehberliğinde tabak boyama ‘Kadınlar Günü Özel’ çalışması gerçekleştirdi. Öğrenciler bu tabakları hediye paketi yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla hazırladı. Hazırlanan hediyeleri; Okul aile birliği temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler Saray’ın çalışan kadınlarına hediye olarak dağıtıp 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar. Kaymakamlık, Belediye, adliye, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları gibi birçok noktada çalışan kadınlarla görüşerek öğrencilerin hazırladığı hediye tabakları sundular. Yapılan kutlama ve sohbetlerin ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Bu şekilde okulun geçtiğimiz yıl başlattığı uygulama bu yıl da devam etti.
MÜNAZARA YAPILDI
8 Mart özel etkinlikleri kapsamında, kadının önemine vurgu yapmak amacıyla 10.sınıf öğrencileri arasında ‘Toplumların ilerlemesinde kadın mı önemlidir, erkek mi?’ başlıklı münazara gerçekleştirildi.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamadı; “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız. Kadının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek amacıyla öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan videoda, tabak boyama çalışmasında, hediyelerin dağıtımında ve gerçekleşen münazara da emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Umarız toplumumuzda artarak devam eden kadına şiddet olayları son bulur”denildi.

Saray Haber