Altın alacaklar bu habere dikkat!

Altın alacaklar bu habere dikkat!
Yayınlama: 26.02.2016
A+
A-

Son haftalarda yükselişe geçen çeyrek altın 190 liraya kadar çıktı. Altındaki bu ani yükseliş yatırım yapanların yüzünü güldürürken, altınla borçlananların ve evlenmeye karar verenlerin kara kara düşünmesine neden oldu. Vatandaş için hal böyleyken, Saray’da kuyumculuk yapan firmalar piyasadaki ani yükselişi değerlendirirerek, altına yatırım yapmak isteyenler içinde önemli uyarılarda bulundular.
altın alacaklar ergun erSaray Gazetesi – Erler Kuyumculuk Firması’nın sahibi Ergun Er ve Öz El Kuyumculuk Firması sahibi Özkan Yaman altın fiyatlarındaki ani yükselişi değerlendirdi.
“YATIRIMCI ALTIN BOZDURUYOR”
Erler Kuyumculuk Firması’nın sahibi Ergun Er:
“Çeyrek altın son dönemdeki yükselişle birlikte 190 TL’yi gördü. Şuanda 185 TL civarında. Geride bıraktığımız dönemde yatırım için altın alan vatandaş büyük kar elde etmiş durumda. Bu ani yükseliş nedeniyle Saraylı vatandaşların öncelikli tercihi bozdurma yönünde. Müşterilerimiz zorunluluk olmadıkça bugünlerde altın almaktan uzak duruyorlar.
“ALTIN DEĞERİNİ KORUMAK ZORUNDA”
Altındaki bu sert yükselişin farklı nedenleri var. Ülkemizde enflasyon yükseliyor, her şeye zam geliyor. Buna karşı altında kendi değerini korumak zorunda. Dünya piyasalarına baktığımız zaman kur savaşları, orta doğudaki karışıklıklar ve bankaların piyasa müdahaleleri altında yükselişe neden oluyor. Dünya piyasalarındaki dengeler de doğal olarak ülkemizi etkiliyor.
“YATIRIM YAPMAK İSTEYEN BİRAZ BEKLEMELİ”
Bugünlerde altına yatırım yapmayı düşünen vatandaşlarımız bence biraz beklemeli. Piyasa şuanda sıkışmış durumda ve belirsizlik durumu hakim. Piyasa da bir gevşeme yaşandıktan sonra, denge sağlandıktan sonra altına yatırım yapılabilir.”
altın alacaklar2“ALTIN YASTIK ALTINDAN ÇIKTI”
Öz El Kuyumculuk Firması sahibi Özkan Yaman:
“Son yükselişle birlikte altına yatırım yapan vatandaşın yüzü gülüyor. Altın borçlanan veya evlenecek olan kişiler içinse durum tam tersi şekilde. Altında yaşanan hareketlilik doğal olarak bizlerinde işlerini artırıyor. Bu hareketlilik altında düşüş olduğu zaman daha çok satış yönünde, yükseliş olduğu zamanda daha çok alış yönünde oluyor. Bugünlerde altının fiyatı yüksek olduğu için yastık altı denen altınlar piyasaya çıktı ve kuyumcular fazlasıyla alım yapmaya başladı.
“ALTIN DAHA DA YÜKSELEBİLİR”
Ben bu fiyatlara rağmen halen altının alınabilir düzeyde olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde altındaki yükseliş devam edebilir ve şuan 185 TL civarında olan çeyrek altın 200 TL’nin üzerini görebilir. Altın her zaman yatırımcısı için güvenli yatırım olmaya devam edecektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber