“Atatürk’e düşmanlık edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz”

“Atatürk’e düşmanlık edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz”
Yayınlama: 14.12.2017
A+
A-


Saray İmam Hatip Ortaokulu’nda bir öğretmen tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yırtılıp çöpe atıldığı iddiası Eğitim İş Saray Temsilciğinin düzenlediği basın açıklaması ile protesto edildi. Bugün saat 16.30’da Saray Atatürk Alanı’nda yapılan basın açıklamasında sık sık ‘Türkiye Laiktir Laik Kalacak’ ve ‘Mustafa Kemal’in askerileriyiz’ sloganları atıldı. Protesto eyleminde basın açıklamasını okuyan Eğitim iş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren, Atatürk’ün bir isimden, bir resimden ve bir heykelden fazlası olduğunu belirterek, “ Atatürk Türkiye’nin bağımsızlığının ve çağdaşlığının temeli, laik cumhuriyetin ruhudur. Onun yalan yanlış bilgilerle karalamasına, aziz hatırasının kirletilmesine, Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcı ve kurucu liderine düşmanlık beslenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Sendikamızın genel ilkeleri itibarıyla bu çirkin davranışı gösteren kişinin cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Eğitim İş Saray Temsilciliği bugün saat 16.30’da Atatürk Alanı’nda yaptığı basın açıklaması ile Saray İmam Hatip Ortaokulu’nda bir öğretmen tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yırtılıp çöpe atıldığı iddiasını protesto etti.
SARAY HALKI ATATÜRK’E SAHİP ÇIKTI
Saray halkının da katılım sağladığı basın açıklamasına, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Dilaver Perçin, CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Abdül Taşyasan, CHP İlçe Yönetimi, CHP Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Eğitim İş Üyeleri, Saray Doğayı Koruma Derneği Üyeleri ve ADD Saray Şube Başkanı Nedim Çolakoğlu katıldı.
EĞİTİMCİ ÖNCE MERT OLUR
Alkışlarla başlayan eylemde basın açıklamasını Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren okudu.  Sık sık ‘Türkiye Laiktir Laik Kalacak’ ve ‘Mustafa Kemal’in askerileriyiz’ sloganlarıyla kesilen basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:
“Bilindiği gibi bu güzel ilçemiz Saray’da nefretle kınadığımız bir olay yerel basında yer almıştır. 29 Ekim’i takip eden haftada okulda hazırlanan panolardaki Atatürk resimleri bir öğretmen tarafından yırtılıp atılmıştır. Konu basına yansımış ilgili öğretmen bunun iftira olduğunu savunmuştur. Milli eğitimi kendisine tanık göstermiştir. Milli eğitimin bu konuda bir soruşturma açmamasını kendisine dayanak yapmıştır. Milli eğitim kendisine bir soruşturma açmadıysa bu durum kişinin masumiyetini ispat etmez. Etse etse ‘korunduğunun’ kanıtı olur. Basına verdiği bu yanıt ukalaca, başkalarını töhmet altında bırakan türdendir.  Eğitimci önce dürüst olur, eğitimci önce mert olur.
BİZİ ÜZEN GERİCİ KİŞİLERİN EĞİTİM CAMİASINDAN ÇIKMASIDIR
Cumhuriyetin kuruluş aşamasından beri ilerlemeye, çağdaşlaşmaya gerici odaklar zaman zaman örgütlü, zaman zaman münferit olarak karşı çıkmışlardır. Hatta bu odaklar çoğu zaman arkalarına devletin yönetim gücü olan iktidarları da almışlardır. Ancak bizi en çok üzen nokta toplum içindeki gerici, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı kişilerin eğitim camiası içinden çıkmasıdır. Normal şartlar altında bizim sınıf mücadelemizin bir parçası olması gereken, Atatürk’ün kurduğu laik düzenin nimetlerinden faydalanarak eğitim öğretim ve çalışma hakkını eline almış bir kadın öğretmenin, üstelik branşı itibariyle bilimsel eğitimden vazgeçmesi imkansız olan bir öğretmenin sınıf panolarından Atatürk resmini yırtıp atmış olması kabul edilemez bir davranıştır.
ATATÜRK LAİK CUMHURİYETİN RUHUDUR
Atatürk bir kitlenin, bir zümrenin bir değeri olmadığı gibi toplumumuzun herhangi bir parçasının düşmanı olamaz. Atatürk bugün bir isimden, bir resimden, bir heykelden fazlasıdır. Atatürk Türkiye’nin bağımsızlığının ve çağdaşlığının temeli, laik cumhuriyetin ruhudur.
CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ
Onun yalan yanlış bilgilerle karalamasına, aziz hatırasının kirletilmesine, Türkiye Cumhuriyetinin kurtarıcı ve kurucu liderine düşmanlık beslenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Sendikamızın genel ilkeleri itibariyle bu çirkin davranışı gösteren kişinin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Eğitim iş olarak sürecin tarafı ve takipçisi olacağımızı da kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”
Okunan açıklamasının ardından Atatürk Anıtı’nın önünde toplu fotoğraf çekimiyle basın açıklaması sona erdi.

 

 

Saray Haber