Bedelsiz devredilmemiş!

Bedelsiz devredilmemiş!
Yayınlama: 25.02.2017
A+
A-

Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Salı günü düzenlenen basın toplantısında ‘Arıtma Tesisi’nin bedelsiz olarak TESKİ’ye devredildiği iddia edilmişti.  Arıtma Tesisi’nin TESKİ’ye bedelsiz olarak devredilmesinin söz konusu olmadığını söyleyen TESKİ Müdürü Dr. Şafak Başa, “Yapılan protokol kapsamında Saray’daki Arıtma Tesisi’nin bedeli TESKİ tarafından ödenecektir” dedi.

YAMAN: BEDELSİZ OLARAK TESKİ’YE DEVREDİLMİŞTİR
Ak Parti Saray İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz Salı günü basın açıklaması düzenlenmiş, İlçe Başkanı Özkan Yaman basın açıklamasında Arıtma Tesisi ile ilgili; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesi’nin hizmet sahasında olmasına rağmen, yaklaşık 30 Milyon TL’lik yatırım bedeline sahip arıtma sistemi, tamamen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mızın Devlet bütçesinden karşılaması suretiyle yapılmış ve bedelsiz olarak TESKİ’ye devredilmiştir” açıklamasında bulunulmuştu.
ARITMA TESİSİ PROTOKOL KAPSAMINDA YAPILMIŞTIR
Yaman’ın açıklaması üzerine telefonla ulaşarak bilgi aldığımız TESKİ Müdürü Dr. Şafak Başa, Arıtma Tesisi hakkında şunları ifade etti:
“Saray ilçemizdeki Arıtma Tesisinin ihalesi DSİ tarafından yapılmış ve Saray Belediyesi ile DSİ arasında imzalanan protokol kapsamında yapımına başlanmıştı. Büyükşehir Yasasıyla birlikte altyapı ile birlikte Arıtma Tesislerindeki yükümlülüklerde TESKİ’ye geçmiştir.
YANLIŞ AÇIKLAMA YAPILMIŞ
Şuanda arıtma tesisi geçici kabul aşamasında. DSİ ve TESKİ personeli Arıtma Tesisi’nde çalışmaları birlikte yürütüyor. Tesisin tam kabulü yapıldıktan sonra imzalanan protokol gereği Arıtma Tesisi’nin bedeli TESKİ tarafından DSİ’ye ödenecektir. Bilgi eksikliğinden dolayı yanlış bir açıklama yapılmış. Artıma Tesisinin bedelsiz olarak TESKİ’ye devredilmesi söz konusu değil. Burada ‘ben yaptım sen yaptın’ yaklaşımını doğru bulmuyorum. Önemli olan hizmetin yapılmasıdır. Arıtma Tesisi’nin bu noktaya gelmesinde büyük emeği olan DSİ’ye teşekkür ediyorum.”

Saray Haber