Bir orman gibi kardeşçesine yaşamak için ‘Hayır!’

Bir orman gibi kardeşçesine yaşamak için ‘Hayır!’
Yayınlama: 10.04.2017
A+
A-


Saray Doğayı Koruma Derneği’nin öncülüğünde Güngörmez Mahallesi’nde onlarca fidan toprakla buluşturuldu. Fidanlarla yere ‘hayır’ yazılan etkinlikte, ‘bir orman gibi kardeşçesine yaşamak için Hayır’ pankartı açıldı. Fidan dikimi sonrası Saray Doğayı Koruma Derneği adına okunan basın açıklamasında “Bu güzelim ormanlara baktığında gözleri de yeşil banknotlar beliren kapitalistlere son sözümüz şudur: Hayır! buralarda biz varız!” ifadelerine yer verildi.

Saray Doğayı Koruma Derneği öncülüğünde 7 Nisan Cuma günü saat 11.00’de Güngörmez Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
FİDANLARLA HAYIR YAZILDI
Saray Doğayı Koruma Derneği’nin öncülüğünde gerçekleşen fidan dikimine, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Saray İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Salim Gündüz ve Cengiz Balcı, Güngörmez Mahalle Muhtarı Şefik Akdere, Sanatçı Emin İgüs ve Güngörmez Mahallesi sakinleri katıldı. Fidan dikim etkinliği öncesi Saray Doğayı Koruma Derneği üyeleri fidanlarla yere Hayır yazarak, “bir orman gibi kardeşçesine yaşamak için Hayır” pankartı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
YETKİLERİNİ HALKTAN YANA KULLANMIYORLAR
Onlarca fidanın toprakla buluştuğu etkinlik sonrası Saray Doğayı Koruma Derneği’nin basın açıklaması okundu. Dernek adına basın açıklamasını okuyan Murat Tatu şunları ifade etti:
“Bölgemiz, özellikle de Güngörmez Mahallemiz büyük şirketlerin akıldan bilimden ve vicdandan yoksun devasa projelerini hayat geçirmeleri için ağızlarını sulandırmaktadır. Her gün bir başka şirket, doğa katili projeleriyle adeta kapımıza dayanmaktadır. Halkın sağlığından, güvenliğinden, çevresinden sorumlu çeşitli mevki ve makam sahipleri; yetkilerini halktan yana değil, kasalarındaki paranın çoğalmasından başka hiçbir kaygısı olmayan patronlardan yana kullanmaktadır.
BİZLER; ORMANINA, HAVASINA, SUYUNA SAHİP ÇIKANLARIZ
Fakat herkesin bilmesini isteriz ki buralarda biz varız. Bizler; ormanına, havasına, suyuna sahip çıkanlarız. Bizler; hiçbir madenin, hiçbir enerji santralinin, hiçbir otelin ormanlarımızdan değerli olamayacağını bilenleriz. Bizler omuz omuza verdiğimiz zaman o büyük şirketlerin köyümüze girmelerine izin vermeyenleriz. Bizler; rant, çıkar, daha fazla kar diyenlere inat; akıl, bilim, vicdan diyenleriz. Bizler asla yaşama ve yaşam alanlarına dair umutlarını kaybetmeyenleriz.
BU FİDANLAR TÜM YAŞAM SAVUNUCULARIN SİMGESİDİR
El ele omuz omuza diktiğimiz bu fidanlar; Güngörmez halkının, ormanlarına, suyuna, sağlığına gözünü dikmiş büyük şirketlere karşı vermiş oldukları o tertemiz mücadelenin bir simgesidir. Bastonunu kapıp köy meydanını şirket yetkililerine dar eden şalvarlı teyzelerimizin, davullarla, ıslıklarla, sloganlarla köyün gerçek sahiplerinin orada yaşayan halk olduğunu köyün hayırlı gençlerinin ve tüm yaşam savunucularının simgesidir.
HAYIR! BURALARDA BİZ VARIZ!
Derneğimiz adına Güngörmez halkının vermiş olduğu mücadeleyi kutlarken, bu güzelim ormanlara baktığında gözleri de yeşil banknotlar beliren kapitalistlere son sözümüz şudur:
Hayır! buralarda biz varız!”

Saray Haber