CHP Saray: Niteliksiz olan AKP’dir!

CHP Saray: Niteliksiz olan AKP’dir!
Yayınlama: 19.03.2018
A+
A-


CHP Saray İlçe Örgütü yayınladığı basın açıklaması ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi’ni eleştirdi. Okulların ‘nitelikli-niteliksiz’ diye ayrılmasına tepki gösterilen açıklamada, niteliksiz olanın Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP iktidarı olduğu vurgulanarak, “Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi ile Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Liselerinin niteliksiz diye değerlendirmek kimsenin hakkı ve harcı değildir” denildi.

EĞİTİM SİSTEMİNİ KATLETTİNİZ
CHP Saray İlçe Örgütü’nün açıklaması şu şekilde:
“Sizler mi niteliksizsiniz?
Sayın müdürler, değerli öğretmenlerimiz, sevgili öğrencilerimiz ve de değerli veliler. Tabii ki hayır. Niteliksiz olan, yıllardır eğitim sisteminin ayarları ile oynayarak sistemi niteliksiz hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP İktidarıdır. İktidarınız süresinde eğitimde alınan yanlış kararlar eğitim sistemimizi niteliksizleştirdi ve halen buna devam ediyorsunuz. Yıllardır ben istedim, yapılacak anlayışınız eğitim sistemimizi katletti.
EĞİTİMİ ÖZEL SEKTÖRE HAVALE ETMEK İSTİYORLAR
Son yıllarda sağlık için vatandaşlarımızı nasıl ki özel hastanelere mahkum ettiyseniz, eğitimdeki anlayışınızda eğitimi özel sektöre havale etmektir.  İşiniz, Okullarımızı nitelikli-niteliksiz diye ayrıştırmaktan ziyade bu kurumların amaçlarına uygun eğitim vermesi yönünde daha nitelikli hale getirmeniz olmalıydı.
SARAY’DA NİTELİKLİ DİYE TABİR EDİLEN OKUL YOK!
Kesin olmamakla beraber Çerkezköy, Kapaklı ve Saray da sınav ile öğrenci alacak nitelikli diye tabir edilen okul yok. Biz, size gelen tepkiler sonrası bunu nasıl aşmaya çalışacağınızı da tahmin ediyoruz. Şu anki yönetmeliğe göre Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Proje okulu diye adlandırılan okullar sınav ile öğrenci alabilecek. Bu tepkilerin ardından Anadolu liselerinin bir kısmını proje okulu yaparak sorunu aşmaya çalışacaksınız. Fakat yeni sorunlar yaratacaksınız. Özellikle bu okulların kadroları ile oynayarak yandaş kadrolarınızı bu okullara yerleştireceksiniz.
KAOS YARATIYOR, SONRA DA SORUNU ÇÖZDÜK DİYORSUNUZ
Akademik eğitime öğrenci hazırlayan Anadolu Liselerine girmek için en az iki üç yıldır maddi olarak harcamalar yapan velilerimizin, emek harcayan ortaokul öğretmenlerimizin ve sevgili öğrencilerimizin kafalarını karıştırmaya hakkınız yok. Her alanda olduğu gibi durup dururken kaos yaratıyor, sonrada sorunu çözdük diyorsunuz.
LİSELERİMİZE NİTELİKSİZ DEMEK KİMSENİN HARCI DEĞİLDİR
Genel durumdan sonra ilçemizin okullarını değerlendirecek olursak, Saray’da köklü bir geçmişe sahip olan Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi ile kurulduğundan bu yana artan bir ivme ile başarılara koşan Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Liselerinin niteliksiz diye değerlendirmek kimsenin hakkı ve harcı değildir. İlimizde yaklaşık 13 bin, ilçemizde yaklaşık olarak 600 civarında ortaokul son sınıf öğrencisi bulunmakta. İlimizde nitelikli diye adlandırılan şuan sadece Tekirdağ merkezde iki okul, Çorlu’da bir okul bulunmakta.
HERKESİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ
Üniversite okumak hedefi ile ilçemizin Anadolu Liselerinde okuyabilmek için mücadele eden ortaokul son sınıf öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin emeklerini, onlara her türlü desteği veren, fedakârlığı yapan velilerimizi mağdur etmeye hakkınız yok. Bütün işleri ben bilirim, ben ne dersem o olur diyen AKP iktidarını, bu iktidarın anlayışını protesto ediyor ve kınıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu eğitim sistemindeki yanlışları görmeye çocuklarımızın geleceğinin kararmaması için duyarlı olmaya, okullarımızın, okul aile birliklerinin çabaları ile ayakta kalmaya zorlanmasına karşı gelmeye, Milli Eğitim Bakanlığının yanlış politikalarına karşı sessiz kalmamaya, konuya hassasiyetle takip edip duyarlı olmaya davet ediyoruz. AKP İlçe Başkanlığının ilçemizde yapılan bu kıyıma sessiz kalmaları manidar olup, bu sessizliği Saray halkının takdirine bırakıyoruz.”

Saray Haber