CHP’li Kadınlar: “Ensar Vakfı’nı savunan Bakan istifa etmelidir!”

CHP’li Kadınlar: “Ensar Vakfı’nı savunan Bakan istifa etmelidir!”
Yayınlama: 25.03.2016
A+
A-

Karaman’da 45 çocuğa yapılan cinsel istismarın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yaptığı açıklamalara tepkiler büyüyor. CHP Saray Kadın Kolları tarafından bugün saat 11.00’de İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasında, Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarı ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yaptığı ‘Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı’nın kötülenmesi için gerekçe olamaz’ sözleri eleştirilerek,  Bakan’ın istifası istendi.
CHP'Lİ KADINLAR2
Saray Gazetesi – CHP Saray Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, Ensar Vakfı’nı savunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu istifaya çağırdı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Saray İlçe Yönetimi ve Kadın Kolları Üyeleri’nin katıldığı basın açıklamasında, CHP’li Kadınlar adına basın metnini okuyan Fatma Aslan, şunları ifade etti:
ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMASINI ÖNLEMEK DEVLETİN ASLİ SORUMLULUĞUDUR
Karaman’da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfı’nda cinsel istismara uğraması bizi yürekten yaralamıştır. mevcut iktidarı, planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında, eğitimcilikle ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim etmiştir. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ‘Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı’nın kötülenmesi için gerekçe olamaz’ diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir.
‘SİYASİ ERKİN BAŞINDAKİLER YAŞANANLARI GÖRMEZDEN GELEMEZ’
Türkiye, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”ye ilk imza atan ülkelerden biridir. Ancak, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanının Ensar Vakfındaki 45 çocuğa taciz iddiaları ile ilgili yaptığı vahim açıklaması, yaşanan acıları ve mevcut hukuksuzlukları görmezden gelip hafife almaktadır. Oysa hiç kimse ve hiçbir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir. Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu bakan derhal istifa etmelidir!
“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, çocuklarımızın korunması, geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için, devleti, tüm kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı bu anlayışa emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakaların tekrar yaşanmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi konusunun takipçisi olacağız.
CHP'Lİ KADINLAR
“ACİLEN DUR DEMELİYİZ”
Basın açıklamasında konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, ülkenin her geçen gün baskı ortamına sürüklendiğini, ülkenin her yanından çocuk istismarı ve tecavüz haberleri geldiğini belirterek bu duruma acilen dur denilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye siyasal hayatında nice siyasal partinin gelip gittiğini ama Cumhuriyet’in ve laikliğin güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin dimdik ayakta durduğunu belirten Çoban, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinden geri adım atılamayacağını söyledi.
“KARANLIK DÖNEM MUTLAKA SONA ERECEK”
Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise TBMM’de çocuk istismarıyla ilgili araştırma komisyonu kurulması talebinin AKP tarafından engellenmeye çalışıldığını ve Meclis’te AKP haricindeki siyasi partilerin daha kalabalık olmasına rağmen skandal bir biçimde komisyon kurulmasının iptal edilmeye çalışıldığını anlattı. “Türkiye’de yaşayan her çocuk bizim için her şeyden önemlidir,” diyen Köprülü, “Ne olduğu belli olmayan vakıflar ve derneklerin eline bırakılan bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız. Önceden birlikte yürüdükleri bazı vakıf ve dernekleri tasfiye ettiler, yerine de bu olaylara adı karışan kurumları devreye sokuyorlar.” şeklinde konuştu. Bu duruma asla izin vermeyeceklerini belirten Emre Köprülü, AKP tarafından eğitime ve çocukların yaşantısına dayatılan bu karanlık dönemin mutlaka sona ereceğinin altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber