CHP’li Kadınlar: “Kadın hayatın her alanında mücadeleci olmalı”

CHP’li Kadınlar: “Kadın hayatın her alanında mücadeleci olmalı”
Yayınlama: 09.03.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla dün saat 12.00’da bir basın açıklaması yaptı. CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, “Bugün 8 Mart. Bugünü ne yazık ki kadına karşı şiddetin gölgesinde kutlanamayan bir gün olarak anıyoruz. Artık uğruna gün düzenlenen kadınlar istismar edildiklerinin kendi kişiliklerinin ve emeklerinin değerinin farkına varmalılar.Siyasal ve toplumsal talepleri için mücadelelerinden vazgeçmemelidirler. Şimdiye kadar edindikleri kazanımlarını yitirmemeleri gerektiğinin bilincine varmalılar. Sadece bir gün çiçek verilip sevindirilen kadın değil, hayatın her alanında mücadeleci kadın olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Saray İlçe Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla dün saat 12.00’da CHP Saray İlçe Binasında bir basın açıklaması yaptı. CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Kadınların erkeklere eşit haklar sahip olması için verdiği mücadele 8 Mart 1957 yılında başlamıştır. O gün New York’da 40 bin kadın dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemeleriyle yaptıkları genel grev her zamanki gibi polisin saldırısıyla sonuçlanmış, kapatıldıkları fabrikada çıkan yangında kadınların kaçamamaları için konan barikatları aşamayan 129 kadın can vermiştir. Bu olaydan 53 yıl sonra 26-27 Ağustos 1910’da Danimarka’nın Kopenhag Kentinde toplanan 2.enternasyonele bağlı sosyalist kadınlar 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olmasını önermiş ve oy birliği ile kabul etmişlerdir. Kadınların haklarının kazanılması, iyileştirilmesi, vahşi kapitalist sömürüye başkaldırmak ve dünya barışının korunması için 1975 yılından itibaren her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmaya başlandı.
“TÜRKİYE’DE BİRÇOK YERDE KADINA ŞİDDET HALA MEŞRU GÖRÜLMEKTEDİR”
8 Mart Dünyanın her yerinde kadının mücadele, özgürleşme, dayanışma, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesidir. Ancak ülkemizde yaşayan kadınların durumu biraz farklıdır. Önemli bir kısmına göre kadın olmak, ayrımcılıkla, şiddetle, acıyla, tacizle, tecavüzle ve ölümle iç içe yaşamak demektir. Türkiye’de birçok yerde kadına şiddet hala meşru görülüyor.
SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ
Mustafa Kemal Atatürk, ‘Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmesini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir’ demiştir.
Atatürk Türk Kadınına gereken değeri vermiş ve kadınların medeni ve siyasi, seçme ve seçilme hakkının tanınması gibi önemli haklara kavuşmasını sağlamıştır. Bugün kazandığımız kadın haklarını yıllar öncesinden bizlere sağlayan Cumhuriyetimizin ve Partimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak saygı ve minnetle anıyoruz.
“KADIN TOPLUMUN İÇİNDEYSE O TOPLUM İLERİDİR”
Cumhuriyetimizin kuruluşuyla Türk Kadını kabuğunu kırarak, hayatın her alanında önemli roller üstlenmiş, ülkemizin kalkınmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Kadın toplum içindeyse o toplum medenidir. Kadın toplumun içindeyse o toplum ileridir. Kadın toplumun içindeyse o toplum üretkendir. Artık uğruna gün düzenlenen kadınlar, istismar edildiklerinin kendi kişiliklerinin ve emeklerinin değerini farkına varmalılar. Siyasal ve toplumsal talepleri için mücadelelerinden vazgeçmemelidirler. Şimdiye kadar edindikleri kazanımlarını yitirmemeleri gerektiğinin bilincine varmalılar. Sadece bir gün çiçek verilip sevindirilen kadın değil, hayatın her alanında mücadeleci kadın olmak zorundalar. Cinsel ve sınıfsal sömürüye son vermek adına savaşsız barış dolu yaşanabilir bir dünya yaratmak adına, emeğin değerinin katlanması talebimizle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarız.”
KARANFİL HEDİYE ETTİLER
CHP Saray İlçe Kadın Kolları açıklamanın ardından tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayıp karanfil hediye etti.

Saray Haber