Çukuryurt’ta örnek ağaçlandırma

Çukuryurt’ta örnek ağaçlandırma
Yayınlama: 15.12.2017
A+
A-


Saray Kent Konseyi, Saray Belediyesi ve Çukuryurtlu Önder Yıldız işbirliğinde dere ıslahı çalışmaları sırasında zarar gören ağaçlık alanı ağaçlandırarak örnek bir projeye imza attı. Çukuryurt’u ağaçlandırıyoruz projesi kapsamında kanal etrafına Saray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 100’ü ıhlamur ağacı olmak üzere toplam 200 fidan dikilecek.

KİMLER KATILDI?
Saray Kent Konseyi, Saray Belediyesi, Saray İlçe Orman Şefliği ve Çukuryurtlu Önder Yıldız işbirliğinde “Çukuryurt’u ağaçlandırıyoruz” projesi kapsamında dün saat 11.00’da dere ıslahı çalışmaları sırasında zarar gören kanal etrafında fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Çukuryurt Mahalle Muhtarı Mümin Değirmenci, Saray Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Sema Hür, Çukuryurtlu Önder Yıldız ve Çukuryurtlu vatandaşlar katıldı.
“TORUNLARINIZ SİZE MİNNET DUYACAK

‘Çukuryurt’u Ağaçlandırıyoruz’ etkinliğinde ilk ağacı diken Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, şunları ifade etti:
“Böylesine anlamlı bir projeye imza attıkları için muhtarımızı, Çukuryurtlu vatandaşlarımızı kutluyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Saray Belediyesi olarak bizde bu projeye katkı sağladığımız için son derece mutluyuz. İleride torunlarınız mis kokulu ıhlamur ağaçları arasında gezerken size minnet duyacak.”
BU ÇALIŞMANIN DEĞERİ BUGÜN ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILDI
Çukuryurt muhtarı Mümin Değirmenci ise ağaçlandırılan bölgenin hemen arkasında kalan koruluk alanın 1994 yılında oluşturulduğunu ve bu çalışmanın değerinin bugün çok daha iyi anlaşıldığını ifade etti.
200 FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK
Saray Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından “Çukuryurt’u Ağaçlandırıyoruz” projesi kapsamında bölgeye 100 adet ıhlamur ağacı, 100 adet çınar  ağacı olmak üzere toplamda 200 fidan dikilecek.
 

 

 

 

 

 

 

Saray Haber