Dünya Çocukları Saray’da buluşacak

Dünya Çocukları Saray’da buluşacak
Yayınlama: 17.04.2018
A+
A-


Saray Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Çocuk Festivali’nin bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek. 19-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Romanya ve Malezya’dan çocuklar katılacak. Birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı festivalle Saraylı çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak.

ÇOCUKLAR BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN FESTİVAL’DE BULUŞACAK
Saray Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası Çocuk Festivali’nin bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. 4 gün sürecek olan festivalde Saraylı çocuklar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Romanya ve Malezya’dan gelecek çocuklarla buluşacak. Festival 20 Nisan Cuma günü Atatürk Alanı’nda 19.30’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saygı duruşu İstiklal Marşı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın açılış konuşmasının ardından Festival Meşalesi yakılacak. Program saat 20.30’da Atatürk Alanı’nda misafir ülkelerin dans gösterileriyle devam edecek.
SAFAALAN VE KÜÇÜKYONCALI’DA DANS GÖSTERİLERİ SUNULACAK
Çocuk Festivalinin ikinci günü saat 13.30’da Safaalan Mahallesi’nde Şehit Zafer Çan Parkı yanında Milli Mücadele Anıtının açılışı ile başlayacak. Safaalan’da saat 14.30’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malezya, Türkiye’den gelen çocuklar dans gösterilerini sunarken, Küçükyoncalı’da da Romanya, Arnavutluk, Türkiye grubu dans gösterilerini sunacak. Saat 20.00’da Atatürk Alanı’nda devam edecek olan programda çeşitli branşlarda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edilecek. İkinci gün programı 20.30’da misafir ülkelerin dans performanslarıyla son bulacak.
GÖKYÜZÜNDE UÇURTMALAR DANS EDECEK
Festivalin üçüncü gününde çocuklar eğlenceye doyacak. Saat 10.00’da uçurtma şenliği ile Yuvalı’da başlayacak olan program, saat 14.30’da Atatürk Alanı’nda çocuk atölyeleri ve animasyon gösterileriyle devam edecek. Misafir ülke çocukları Göçerler ve Beyazköy’de saat 15.30’da dans gösterilerini sunacak. Saat 20.00’da Atatürk Alanı’nda birbirinden değişik, renkli illüzyon Showlarıyla çocuklar eğlenceli vakit geçirecek. Üçüncü programı saat 20.30’da misafir ülkelerin dans gösterileri ile sona erecek.
ÇOCUK MÜZİKALİ SAHNELENECEK
Festivalin son günü saat 10.00’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı ile başlayacak. Saat 12.30’da Alp Çocuk Bahçesi açılışıyla devam eden program çocuk atölyeleri ve animasyon gösterileriyle devam edecek. Misafir ülke grupları saat 14.30’da Büyükyoncalı’da çocuklara dans performanslarını sahneleyecek. Saat 19.30’da Atatürk Alanı’nda Açık Hava Tiyatrosu Çocuk Müzikalinde buluşacak olan çocuklar bayramın coşkusunu doyasıya yaşayacak. Çocuk müzikalinin ardından misafir ülke gruplarının dans gösterileri ile festival son bulacak.
BAŞKAN ÇOBAN ÇOCUKLARI FESTİVALE DAVET ETTİ
Çocuk Festivali hakkında açıklamada bulunan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Saray Belediyesi Uluslararası Çocuk Festivalimizde sizlerle birlikte olmaktan onur ve mutluluk duyacağız. Kültürlerin zenginliğini yansıtmak, ülkeler arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve her şeyden önemlisi tüm dünya çocuklarının barış içerisinde bir geleceğe sahip olmasına katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimiz bu yıl çok renkli görüntülere sahne olacak. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız büyük mirasımızla çocuklarımızın daha mutlu olduğu, barış dolu yarınları hep birlikte kurmak istiyoruz. İnsanlığın içindeki çocuk sevgisine sesleniyoruz. Bu umuda ve coşkuya davetlisiniz” dedi.

 

Saray Haber