Enver Ercan yaşamını yitirdi

Enver Ercan yaşamını yitirdi
Yayınlama: 23.01.2018
A+
A-


Varlık Dergisi genel yayın yönetmeni, Yasakmeyve Komşu Yayınları imtiyaz sahibi Enver Ercan yaşamını yitirdi. Enver Ercan geçtiğimiz yıl düzenlenen Saray Belediyesi 5. Uluslararası 12. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’ne Onur Konuğu olarak katılmıştı.

Şair ve yayıncı Enver Ercan yaşamını yitirdi.
SARAY’IN ONUR KONUĞU OLMUŞTU
Saray Belediyesi 5. Uluslararası 12. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’ne Onur Konuğu olarak katılan Ercan, Hüseyin Duygu’nun sunumuyla gerçekleşen Şairler Buluşmasında Saraylı şiir ve edebiyat tutkunları ile bir araya gelmişti. Ercan yaşamından aktardığı ilginç anekdotlarla etkinliğe katılanların yüzünde ince bir tebessüm bırakmıştı.
BAŞKAN ÇOBAN TAZİYE MESAJI YAYINLADI
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Enver Ercan’ın yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medya hesaplarından bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Uluslararası Kültür Sanat ve Barış Festivalimizin geçtiğimiz yıl onur konuğu olan şair, yazar, yayıncı ve Varlık dergisinin yayın yönetmeni Enver Ercan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Edebiyat camiasına ve dostlarına sabır dilerim.
Hepimizin başı sağ olsun…”
Enver Ercan kimdir?
21 Ocak 1958’de İstanbul ‘da doğdu. Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. Güneş, Sabah, Yeni Düşün, Varlık gibi gazete ve dergilerde edebiyat sayfaları hazırladı, yayın yönetmenliği yaptı. Broy, Gösteri, Milliyet Sanat, Yeni Düşün, Yeni Olgu, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı. Eksik Yaşam (1977), Sürçüyor Zaman (1988), Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman (1997) adlı şiir kitaplarını yayımladı, Yunus Nadi ve Cemal Süreya şiir ödüllerini aldı. Varlık Dergisi’nin yayın yönetmenliğini uzun yıllardır sürdüren Enver Ercan, şiir kitapları yayımlayan bir yayınevinin de sahibiydi.

 

Saray Haber