Neden gerekli özen gösterilmiyor?

Neden gerekli özen gösterilmiyor?
Yayınlama: 30.01.2017
A+
A-


Sosyal çevre sorumluluğu gereği atık toplama ve geri dönüşüm noktaları önem arz ederken Saray ilçe merkezinde bulunan atık toplama noktaları yanlış kullanım, verilen zarar ve Belediye ekiplerinin gerekli özenin gösterilmemesi sebebiyle kullanım amacını yitirmek üzere.

DOĞAYA KARŞI SORUMLULUK BİLİNCİ
Dünya yeryüzünde yaşaya tek canlılar insanlar değil ve çevresini doğasını en çok kirleten ve ona zarar veren canlı olarak insanların üzerine düşen bir görev var: Doğayı ve yaşam alnını korumak. Sanayileşen ve beton yığınları ile donattığımız dünyamızda geri dönüşüm ve tüketim çılgınlığı ile yok olmanın önü geçme mücadelesi toplumsal yaşamın en onurlu ve erdemli davranışı olarak biliniyor.
GERİ DÖNÜŞÜM NOKTALARI ÇÖP DEĞİLDİR
Saray ilçe merkezi de gün geçtikçe yeni beton binaların yükseldiği ve nüfusun artış gösterdiği yerleşim birimleri arasında yer alıyor. Artan nüfus ile birlikte toplumsal yaşamda bireylerin sosyal sorumluluk ve çevre bilinci ile hareket etmelerinin önemi artıyor. Fakat bu toplumsal yaşam bilincinin en belirgin noktalarından birisi de çevre ve yaşam alanı kurallarına uymak oluyor. Geri dönüşüm noktaları maalesef Saray ilçe merkezinde çöp noktaları ile karıştırılmaya devam ediliyor.
ZARAR GÖRMÜŞ DURUMDA
Çöplerin atıldığı ve kapılarının kırılarak zara verildiği geri dönüşüm toplama noktaları kullanım amacını yitirmişe benziyor. Hatta Saray ilçe merkezinde bulunan birçok atık toplama noktasının zarar gördüğü dikkat çekiyor. Vatandaşların ise çoğunluğu geri dönüşüm noktaları ile çöp konteynırları arasındaki farkın ne olduğunu bilmiyor.

HABER: Ramazan FİŞEK

Saray Haber