Güngörmezspor’un hayallerine Federasyon engeli

Güngörmezspor’un hayallerine Federasyon engeli
Yayınlama: 18.05.2017
A+
A-


Kısıtlı imkânıyla Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Güngörmezspor Genç Kız Voleybol Takımı’nın emeği ve hayalleri Voleybol Federasyonu’nun engeline takıldı. 11-14 Mayıs tarihileri arasında Tekirdağ’da düzenlenen Marmara Grubu maçlarında büyük bir başarıya imza atarak en iyi ikincilerden biri olan Güngörmezspor, Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştı. Ancak federasyon yetkilileri, talimat değişikliğine giderek Güngörmez Spor’u finallere katılmaya hak kazanan takımların dışında bıraktı. Federasyonun bu kararına itiraz eden Güngörmezspor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu ve Antrenörü Turgay Karabulak, yetkililere “Tüm bir sezon boyunca aşıladığımız hayallerle ve ideallerle motive etmeye çalıştığımız ve halen gelişmeleri kendilerine açıklamaya cesaret edemediğimiz sporcularımıza, bu durumu hangi gerekçelere dayanarak aktarmamızı önerirsiniz?” sorusunu yöneltti.

11-14 Mayıs tarihileri arasında Tekirdağ’da düzenlenen Marmara Grubu maçlarında Çanakkale Belediyespor ve Kocaeli DSİ Spor gibi 1. Ve 2. Lig’de mücadele eden kulüplerin Genç Kız Takımlarını devirerek adını Türkiye Finallerine yazdıran Güngörmezspor, emeği ve hayalleri Federasyon engeline takıldı.
GÜNGÖRMEZSPOR EN İYİ İKİ İKİNCİ TAKIMDAN BİRİSİ OLMUŞTU
Türkiye Voleybol Federasyonu’nun bölge grup maçları öncesinde resmi sitesinden yayınladığı talimatta, Türkiye Şampiyonası’na grup birincileri ile puan, galibiyet sayısı, set ve sayı averajı açısından ‘en iyi grup ikincilerinden 2 takımın katılacağı belirtildi. 11-14 Mayıs tarihileri arasında Tekirdağ’da düzenlenen Marmara Grubu maçlarında büyük bir başarıya imza atarak en iyi ikincilerden biri olan Güngörmezspor Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
FEDERASYON TALİMAT DEĞİŞİKLİĞİNE GİTTİ
Ancak federasyon yetkilileri, grup maçları sonrası talimat değişikliğine giderek Güngörmezspor’u finallere katılmaya hak kazanan takımların dışında bıraktı. Konuya ilişkin kulüpten yapılan açıklamada, federasyon yetkililerinin kendilerine, “6 takımlı gruplarda son sırada yer alan takımlarla oynanan maçların değerlendirme dışı tutulduğu” yanıtı verildiği belirtildi.
VOLEYBOLUMUZA ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ
Federasyonun neye dayanarak yaptığı belli olmayan talimat değişikliğine itiraz eden Güngörmezspor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu ve Antrenörü Turgay Karabulak, yaptığı açıklamada, “Bir köy takımıyla son derece kısıtlı olanaklarla ulaştığımız noktanın, diğer küçük kulüpler için de model oluşturup, voleybolumuza önemli bir katkı sağladığı düşüncesindeyiz. Buna karşılık, federasyonumuzun tavrının bu  düşüncemizle örtüşmediğini üzülerek yaşamış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.
“MANTIKLI BİR İZAHINIZ VAR MI?”
Türkiye Voleybol Federasyonu Genel Sekreterliğine itirazda bulunan Turgay Karabulak, yetkililere şu soruları yöneltti:
“- Müsabakaların bitiminden 3 gün sonra talimata ek sözlü açıklama yapmanın veya talimatı değiştirmenin daha önce yaşanmış bir örneği var mıdır?
– Her zaman grup müsabakaları sonuçları federasyon sitesinde puan tablolarıyla yayınlanırken, bu kez hangi gerekçeyle, güncelliğini yitirmiş bir duyuru içinde sadece liste halinde ek olarak verilmiştir?
– Gruplardan gelip finale katılacak takımlar listesinin, 17.05.2017 günü, yaklaşık 14:00-17:00 saatleri arasında yayından kaldırılmasının bir açıklaması var mıdır? Bu süre içerisinde organizasyona başka bir takımın dâhil edilme çabası anlaşılır olmaktan uzak değil midir? Sizleri de tedirgin ettiğini düşündüğümüz şüphemizin mantıklı bir izahı söz konusu mudur?
– Tüm bir sezon boyunca aşıladığımız hayallerle ve ideallerle motive etmeye çalıştığımız ve halen gelişmeleri kendilerine açıklamaya cesaret edemediğimiz sporcularımıza, bu durumu hangi gerekçelere dayanarak aktarmamızı önerirsiniz?”
“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”
Güngörmezspor’un ve oyuncularının emeğine ve hayallerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Karabulak federasyon yetkililerine seslenerek, “Bu uygulamanızla bizlere yaşattığınız mağduriyeti gidermenizi talep ediyor ve hakkımızı mümkün olan bütün yollara başvurarak arayacağımızı bilmenizi istiyoruz” dedi.

 

Saray Haber