Hani kapatılacaktı?

Hani kapatılacaktı?
Yayınlama: 29.01.2016
A+
A-

Geride bıraktığımız yılın Ağustos ayında Kapaklı çöpünün Saray Çöplüğüne dökülmesiyle başlayan tartışmalar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkililerinin, “Saray çöplüğü 2015’in sonu itibarıyla kapatılacak” açıklamasıyla yerini bekleyişe bırakmıştı. 2015’in tamamlanmasının üzeriden bir ay geçmesine karşın Sarayın Su Kaynakları üzerinde bulunan Saray Çöplüğü halen kapatılmazken, Kapaklı’dan her gün gelen 20 kamyon çöp Saray’a dökülmeye devam ediyor.
hani kapatılacaktı çöp
Saray Gazetesi – 2015 yılı sonu itibarıyla kapatılacak denilen Saray Çöplüğüne, Sarayın çöpünün yanında her gün Kapaklı’nın 20 kamyon çöpü dökülmeye devam ediyor.
KAPATILACAK DENDİ AMA..
Geride bıraktığımız yılın Temmuz ayında Kapaklı’nın çöpünün Saray’a dökülmeye başlanmasına Saray Halkı ve STK’lar tepki göstermiş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı da “Saray çöplüğü 2015’in sonu itibarıyla kapatılacak” şeklinde açıklama yapmak zorunda kalmıştı. 2015’in sona ermesiyle birlikte Saray Çöplüğü’nün kapatılması beklenirken, Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri bu yönde halen bir adım atmış durumda değiller.
KAPAKLI’DAN SARAY’A HER GÜN 20 KAMYON ÇÖP
Saray Çöplüğü kapatılmak bir yana 20152in Haziran ayından bu yana Saray’ın çöpünün yanında, Kapaklı’nın çöpünü de almaya devam ediyor. İstinasız her gün Kapaklı’dan gelen 20 kamyon çöp, Saray çöplüğüne dökülmeye devam ediyor.
ÇÖPLÜK SU KAYNAKLARININ ÜZERİNDE
Saray çöplüğünün 100 bin nüfuslu Kapaklı’nın çöpünü nasıl kaldıracağını, bu konuda bir çalışma yapılıp yapılmadığı ise halen belirsizliğini koruyor. Her gün onlarca kamyonla Saray’a getirilen çöpler, Saray’da çevre kirliliğinin artmasına, su kaynaklarının daha fazla kirlenmesine neden olmaya devam ediyor. Zira Saray çöplüğü, Ergene Deresi’nin hemen yanında, Saray’ın Suyu Kaynaklarının da üzerinde bulunuyor.
BAŞKAN ÇOBAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Kapaklı’nın çöpünün Saray’a dökülmeye başlanması sonrası açıklamalarda bulunan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, şunları ifade etmişti: “Saray çöplüğü Saray’ın su kaynaklarına ve Ergene Deresine oldukça yakın bir noktada. Bu durum içme suyu kaynakları ve ergene nehri için oldukça büyük bir tehdit. Ergene Havzası Koruma Eylem Planı dahilinde çöplüğün bulunduğu yerden kaldırılması da gerekiyordu. Son yaşanan olaylardan sonra Büyükşehir Belediyemize Kapaklı’nın çöpünün Saray’a dökülmesinin yanlış olduğunu, çöplüğün kapatılması gerektiğini ifade ettik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ta konuyla yakından ilgilenerek, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na gerekli talimatları verdi. Bu yılsonu itibarıyla Saray Çöplüğü kapatılacak. Saray’ın çöpü Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekirdağ’ın bir başka ilçesinde belirlenen çöplüğe dökülecektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber