‘İkinci Hat’ Kıyıköy’e doğru yola çıktı

‘İkinci Hat’ Kıyıköy’e doğru yola çıktı
Yayınlama: 29.06.2018
A+
A-


Nisan 2018’de Türk Akımı’nın ilk boru hattını Kıyıköy’e ulaştıran Pioneering Spirit gemisi ikinci hattı döşeme görevine Salı günü başladı.

Türk Akımı şirketinden yapılan açıklamada, 20 Haziran’da Karadeniz’e giriş yapan Pioneering Spirit gemisinin, boru döşeme donanımının test edilmesi gibi hazırlık çalışmalarının ardından projenin ikinci hattının inşaasına başladığı kaydedildi.
BORU HATTI 2 BİN METREDEN SU YÜZÜNE ÇIKARILDI
Açıklamada, Pioneering Spirit gemisi tarafından Rusya-Türkiye Münhasır Ekonomik Bölgeleri sınırına kadar döşenen ikinci hattın, Karadeniz’de 2 bin 170 metre derinlikten su yüzüne çıkarılmasıyla boru döşeme çalışmalarına bu noktadan devam edildiği belirtildi.
KIYIKÖY’E DOĞRU İLERLİYOR
İkinci hattın Münhasır Ekonomik Bölgeler sınırına kadar olan ilk 224 kilometresinin geçen yıl inşa edildiği vurgulanan açıklamada, “Birinci hat ise Nisan 2018’de tamamlanarak Kıyıköy sahiline ulaşmıştı. İki hattın yapımında toplamda  1161 kilometre, yani inşa edilecek toplam uzunluğun yüzde 62’si tamamlanmıştı. Türk Akımı’nın ikinci hattı da Kıyıköy’e doğru ilerleyecek” ifadesi kullanıldı.
TÜRKAKIM 15.75 MİLYAR METREKÜP KAPASİTEYE SAHİP İKİ HATTAN OLUŞACAK
Rus gazını Türkiye’ye, Türkiye üzerinden de Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı doğalgaz boru hattı her biri yıllık 15.75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluşacak.

 

Saray Haber