İmar ve şehir planlama konuları görüşüldü

İmar ve şehir planlama konuları görüşüldü
Yayınlama: 13.05.2016
A+
A-

Saray Belediye Meclisi, Mayıs ayı son toplantı öncesinde imar konusundaki sorunlar masaya yatırıldı. Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Kendi alanında hakim kadro ve insanlarla bu sorunları aşacağız.”dedi ve tüm kararların altına meclis olarak imza atılacağını belirtti

İMAR VE ŞEHİR PLANLAMA KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ (3)TEKLİF VE PLAN ÖNERİSİ İSTEDİ
Konu hakkında açıklamalarını sürdüren Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Önümüzdeki meclise, planlarımızı yapan firma ile ilgili, termal, tarım, turizm ile ilgili planlarınızı meclisimize sunmanızı istiyorum.”dedi. Konuşmalarının devamında, Almanya ve Suudi Arabistan’dan yabancı yatırımcıların gelerek termal enerji ve yatırım konuları üzerine görüşme halinde olduklarını ifade eden Başkan Çoban, sunulan teklif ve anlaşma maddelerinden oluşan taslakların bir sonraki mecliste, meclis üyelerine sunulacağını ve birlikte incelendikten sonra karara varılacağını söyledi.
YATIRIMCI TEKLİFLERİ MECLİSE GELECEK
Saray’a gelen yatırımcılar hakkında görüşlerini beyan eden Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Biz bölgemize gelen yatırımcılara şunu söylüyoruz. Arkadaş, siz bölgemize bakın. Sizin yapmak istediğiniz nedir? Bir tasarı, proje olarak bize verin, hep beraber meclisimizde değerlendirelim. Kararımızı hep birlikte verelim.”ifadelerini kullandı.
YATIRIMLARDA İZLENECEK ÜÇ MADDE
Saraya yapılacak yatırımlarda izlenecek yöntem ve konusunda da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Saray’a yapılacak yatırımlar konusunda bizim üç önemli maddemiz var. Birincisi, Saray ne kazanacak? İkincisi, Saray halkı ne kazanacak? Üçüncüsü, Saray’ın geleceğine nasıl etki edecek?”dedi.
İMAR VE ŞEHİR PLANLAMA KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ (2)“SİZLERE KATKI SUNMAK İSTERİM”
Saray Belediye Meclisi Mayıs Ayı son toplantısı öncesinde, Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın daveti üzerine toplantıya İmar ve Şehir Planlama Uzmanı Sema Hür de katıldı. Daha önce İstanbul Sarıyer Belediyesinde görev yapmış olan Hür, Saray Belediyesi’nin imar ve şehir planlama konusunda çalışmalarda bulunacağı belirtildi. Mecliste kısa bir konuşma gerçekleştiren Hür, “Sizlere katkı sunmak isterim. İmar bir mirastır. Çocuklarınıza bırakacağınız bir yaşam demektir. İmarın kanunları da vardır. Halktan yanadır. Belediye Başkanları da bu konuda halktan yana olurlar. İmarcının da izleyeceği yol bu olmalıdır.”dedi.
MECLİS GÜNDEM MADDELERİNDE GÖRÜŞÜLDÜ
Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın dilekçesiyle meclis gündemine gelen Beyazköy’de OSB alanı ilan edilmesi görüşüldü. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban OSB ile ilgili “Beyazköy OSB alanı olma yetkisi bizim yetkimizde değil. Büyükşehir’in de elinde değil. İç İşleri Bakanlığı’nın yetkisinde. Biz Saray Belediyesi olarak gerekli çalışmaları yapıp valiliğe yazımızı gönderelim. Gelecek mecliste neler yapılabilir görüşelim” dedi.
PARK İSİMLERİNDE UZLAŞMA SAĞLANAMADI
Meclisin bir diğer gündem maddesi ise yeni yapılan altı parka isim verilmesi oldu. Konu hakkında komisyonun önerdiği isimler Meclis Üyeleri tarafından tartışıldı. Pazarcık Mahallesine yapılan parka 19 Mayıs Parkı, Saray Caddesine yapılan parka Güneşkaya Parkı, Göçerler Mahallesine yapılan parka Göçerler Parkı isimleri kabul edildi. Ayaspaşa Mahallesine yapılan parka ise 100.yıl Atatürk Parkı ismi parkın küçük olması gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Büyük Yoncalı Bozoba’ya yapılan parka ise isim verilme konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber