Kıran kırana pazarlık

Kıran kırana pazarlık
Yayınlama: 03.10.2014
A+
A-

Trakya’da hayvan yetiştiriciliği bakımından önemli yere sahip Saray’da hayvan pazarı, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklara sahne oluyor
Kıran kırana pazarlık
Bayrama bir gün kala pazar yerinde kıran kırana kurbanlık pazarlıkları yapılıyor.

PAZAR’DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKIYOR
Saray Kurban Pazarı’na mahallelerden getirilen kurbanlıklar, alıcılar tarafından özenle seçiliyor. Hareketliliğin bayram yaklaştıkça arttığı pazar yerinde alıcı ve satıcıların kurbanlık fiyatında uzlaşma çabaları renkli görüntüler ortaya çıkarıyor. Alıcılar, geçen seneye göre fiyatların çok fazla artmadığını dile getirirken, satıcılar da bayram yaklaştıkça hayvanları bir an önce elden çıkarmak istediklerini belirtiyor.

KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATI 600-900 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR
Pazar’da Kurbanlık satışı yapan Saray çiftçi Malları Koruma Başkanı Murat Emin Kırcı, kurbanlık satışlarının iyi olduğunu belirterek, “Küçükbaş kurbanlıkları 600 ila 900 TL arasında değişen fiyatlara satıyoruz. Benim 50 tane küçükbaş kurbanlığım vardı. Şu ana kadar 20 tanesi satılmış durumda. Yarın akşama kadar bütün kurbanlıklarımı satarım diye düşünüyorum” dedi.

GÜRHAN ERGEN’E TEŞEKKÜR ETTİLER
Kurban Pazar yerinin bu sene çok güzel olduğunu söyleyen Kırcı, meclis Üyemiz Gürhan Ergen’e Başkan Vekilliği boyunca bu alanda önemli çalışmalara imza attı. Onun çalışmaları sonucu Pazar yeri dört dörtlük oldu. Bütün hayvan üreticileri adına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ALICI DA MEMNUN SATICI DA
Görüştüğümüz diğer Kurbanlık satıcıları ise” Bu yıl satışlar güzel devam ediyor, fiyatlardan satıcı da alıcı da memnun. İnşallah yarın akşama kadar herkes kurbanını alır” şeklinde konuştular. Geçen yıla oranla yem ve saman fiyatlarının arttığını ancak kurbanlık fiyatlarının değişmediğini de ifade eden satıcılar, maliyet arttığı için üreticilerin fiyat mağduru olduğunu ancak imkânı olan vatandaşların rahatlıkla kurban kesebileceğini söylediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber