Küçükyoncalı’da gelenek sürüyor

Küçükyoncalı’da gelenek sürüyor
Yayınlama: 23.07.2016
A+
A-

Yıllardır sürdürülen asker yemeği geleneği Nazan ve Kani Demrikapı çifti tarafından Küçükyoncalı’da sürdürüldü. Keşkek gibi kültürel damak tadladının yer aldığı yemekte tüm mahalleli bir araya gelirken Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı Ekrem Sevinç’te askere gidecek olan gençlere hayırlı tezkereler diledi.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

Küçükyoncalı asker uğurlaması geleneksel keşkekTOPLU ASKER YEMEĞİ GERÇEKLEŞTİ
Geçmişten günümüze gelen değerlerimiz arasında yer alan toplu yemek kültürü dün Küçükyoncalı’da gerçekleştirildi. Nazan ve Kani Demirkapı çiftinin, aralarındaoğulları Tayfun Demirkapı’nında bulunduğu askere gidecek gençler için gerçekleştirdiği yemeye ilgi yoğun oldu. Bölgesel kültür yemeği olan keşkek gibi damak tatlarının yer aldığı toplu yemekle birlikte yıllardır süre gelen gelenekte sürdürülmüş oldu.
Küçükyoncalı asker uğurlaması geleneksel keşkek ziyafetiMUHTAR SEVİNÇ HAYIRLI TEZKERE DİLEDİ
Konu hakkında açıklamada bulunan Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı Ekrem Sevinç “Yıllardır sürdürülen ve askere gidecek gençlerimiz için verilen yemeğimiz gerçekleştiriliyor. Küçükyoncalı’da bu yemeği gerçekleştiren Nazan ve Kani Demirkapı çiftine teşekkür ediyoruz. 96/3 tertip olan Küçükyoncalı’nın gençlerine de hayırlısı ile askere gitmelerini, vatani görevini layıkı ile yerine getirmelerini ve sağ sağlim hayırlısıyla tezkerelerini alarak Küçükyoncalı’ya dönmelerini diliyorum.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber