Metruk binalar yıkılıyor

Metruk binalar yıkılıyor
Yayınlama: 21.01.2015
A+
A-

Saray Belediyesi bağımlılık yapan madde kullananların toplanma merkezi haline gelen metruk binaları yıkmaya başladı. Belediye ekipleri bu sabah başlatılan çalışmalar dâhilinde Ayaspaşa Mahallesi’nde bulunan metruk binaların yıkımını gerçekleştirdiler.
metruk bina1
Saray Belediyesi ilçe merkezinde bulunan metruk binaların yıkımına başladı.
YIKIMLAR BU SABAH BAŞLADI
Saray Belediyesi İmar ve Fen İşlerine bağlı ekipler sabah saatlerinde Nazırlar Caddesi bulunan arsaya giderek yıkım çalışmalarını başlattılar. İş makineleri ile kısa sürede metruk binaları yıkan Belediye ekipleri, bütün yasal prosedürler uygulandıktan sonra yıkımların yapıldığını ifade ettiler.
YIKIMLAR DEVAM EDECEK
Saray Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören, Saray halkının talepleri ve belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda metruk binaların yıkımına başladıklarını belirterek, “Gerçekleştirdiğimiz yıkımlar ile bağımlılık yapan madde kullanıcılarının barınağı haline gelen bu yapıları sosyal bir sorunun mekânı olmaktan kurtarıyoruz. Metruk binaların yıkımına diğer mahallelerde de devam edeceğiz. Kısa bir sürede Saray Merkez’de bulunan bütün metruk binaları yıkacağız” diye konuştu.
metruk bina
MECLİS YIKIM KARARI ALMIŞTI
Saray Belediye Meclisi 2014 yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda, Saray Kent Konseyi’nin talebi doğrultusunda metruk binalar için yıkım kararı almıştı. Gerçekleştirilen ilk yıkımlarla birlikte meclisin aldığı karar uygulanmaya başlamış oldu.
Metruk binaların yıkılması Ayaspaşa Mahallesi sakinleri tarafından da mutlulukla karşılandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber