“Mustafa Kemal’le Bin Gün Latife” Saraylılarla buluştu

“Mustafa Kemal’le Bin Gün Latife” Saraylılarla buluştu
Yayınlama: 08.11.2017
A+
A-


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Saray Belediyesi işbirliğinde düzenlenen “Mustafa Kemal’le Bin Gün Latife” adlı oyun Saray’da tiyatro severler ile buluştu. Latife Hanım’ı canlandıran Dilek Türker, muhteşem sahne performansıyla izleyicilerden büyük beğeni topladı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 10 Kasım Atatürk Haftası kapsamında Mustafa Kemal’le Bin Gün Latife’adlı oyunu 7 Kasım Salı saat 20.00’da Saray Belediyesi Kültür Merkezi’nde Saraylı tiyatroseverlerle buluşturdu. Nezihe Araz’ın romanından sahneye taşınan Dilek Türker’in tek kişilik oynadığı oyun Saraylılardan yoğun ilgi gördü. Oyunda Latife Hanım’ı canlandıran Dilek Türker, muhteşem performansıyla izleyicileri kendisine hayran bıraktı. Saray Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro etkinliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Arif Naci Öngören, Dilaver Perçin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nazmi Duygu, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, CHP İlçe Örgütü, muhtarlar ve Saraylı tiyatroseverler katılım gösterdi.
BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Tiyatro Ayna tarafından sahnelenen oyun Saray Belediyesi Kültür Merkezi’nde seyircinin karşısına çıktı. Nezihe Araz’ın romanından sahneye taşınan oyunu Hakan Altıner yönetti. Oyunda Mustafa Kemal Atatürk’le evliliği bin gün süren Latife Hanım’ın öyküsü izleyiciyle buluştu. Oyunda Latife Hanım’ın hikayesiyle birlikte Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet’in ilanı ile küllerinden silkinen bir milletin yeniden doğuşu anlatıldı. Dekor, müzik ve kıyafetle o günlerin atmosferi izleyicilere aktarıldı. Dilek Türker, sahne performansıyla izleyicilerden büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı.
ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM ETTİLER
Oyun sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Tamer Dodurga ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban Dilek Türker’i tebrik ederek çiçek ve plaket takdim etti.

 

Saray Haber