Optimed’te üçüz bebek mutluluğu

Optimed’te üçüz bebek mutluluğu
Yayınlama: 31.03.2017
A+
A-


Çerkezköy’de yaşayan Kadir ve Asime Karayel çifti, Özel Optimed Hastanesinde gerçekleştirdikleri doğum ile üçüz bebeklerine kavuştular. Karayel çifti üçüz bebek sahibi oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti.

ÜÇÜZ BEBEKLER DÜNYAYA GELDİ
Bir tekstil fabrikasında çalışan 29 yaşındaki Asime ve 32 yaşındaki Kadir Karayel çifti, evliliklerinin 4. yılında üçüz bebek sahibi oldular. Özel Optimed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatma Türkan Ayan bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için sezaryen kararı aldı. Üçüz bebeklerin doğacağını öğrenen hastane yönetimi, hastanede ilk defa gerçekleşecek olan üçüz doğum için alarm verdi. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde doğması ve annenin de sağlıklı bir şekilde operasyondan çıkması için 2 çocuk, 2 kadın doğum, 2 anestezi uzmanı olmak üzere 12 kişilik bir ekip sezaryen doğuma eşlik ettiler.
“ÇOK MUTLUYUZ”
Yaklaşık 1 saat süren başarılı bir operasyonun ardından Nisa, Nida ve Tuğrul adını verdikleri üçüz bebekler prematüre olmaları sebebiyle 1 kilo 500 gram, 1 kilo 400 gram ve 1 kilo 200 gram olarak dünyaya geldi. Üçüz bebek sahibi oldukları için çok mutlu olduklarını ifade eden Karayel çifti mutluluklarını ifade ederken, Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan da çifti odalarında ziyaret ederek, bebeklerin ve annenin sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Prematüre olarak doğdukları için üçüzlerin akciğer solunumu konusunda sorun yaşandığını fakat derhal müdahale edilerek sorunun çözüldüğünü ifade eden Çalışkan, “Şu an için sağlık durumları iyi” dedi.
UZUN VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM DİLEDİ
Üçüz bebeklerin dünyaya geldiğini öğrenen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Karayel çiftini hastane odasında ziyaret etti. Çifti tebrik edip, aileye içinde bir bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek 3 adet hoş geldin bebek paketi hediye eti. Akay, dünyaya gözlerini açan Tuğrul, Nisa ve Nida bebeğe uzun ve sağlıklı bir yaşam diledi.

Saray Haber