Özel Lise yardımlaşma ve dayanışma projelerine bir yenisini ekledi

Özel Lise yardımlaşma ve dayanışma projelerine bir yenisini ekledi
Yayınlama: 05.01.2018
A+
A-


Eğitim felsefesini ‘İyi Eğitim, İyi İnsan’ sloganıyla tanımlayan, kurulduğundan bu yana öğrenci ve velileriyle birlikte gerçekleştirdikleri toplumsal sorumluluk projeleri ile adından her dönem sıkça söz ettiren Saray’ın ilk özel okulu Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi yardımlaşma ve dayanışma projelerine bir yenisini daha ekledi. 1 TL GÜLENYÜZ olarak başlattıkları kumbara projesiyle oluşturdukları bağışlarla birçok proje gerçekleştiren, geçen yıl Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Hasanlı İlkokulu ve Kaskanlı İlkokulu ile gönül köprüsü kuran Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü bu yıl yönünü Erzurum Karayazı’ya bağlı Çakmaközü İlkokulu’na çevirdi.

ÖZEL OKULLAR İYİLİKTE YARIŞIYOR
1 TL BİR GÜLENYÜZ olarak başlattıkları kumbara projesiyle oluşturdukları bağışlarla birçok proje gerçekleştiren, geçtiğimiz yıl Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Hasanlı İlkokulu ve Kaskanlı İlkokulu’na yardımlar götürerek gönül köprüleri kuran Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü bu yıl yönünü Erzurum Karayazı’ya bağlı Çakmaközü İlkokulu’na çevirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan  ”Özel Okullar İyilikte Yarışıyor” projesi kapsamında çalışma başlatan Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi gönül köprüleri kurmak adına seçilen Erzurum Karayazı Çakmaközü İlkokulu’na yapılacak yardımların oluşturulması için harekete geçti. Gerçekleştirilecek proje için gerekli girişimler ve ön hazırlıklar başlatıldı. 
GÖNÜL KUMBARAM ”KUMBARAM UMUT OLSUN”
Ösal’da her sınıfın kendine ait kumbarası var. Öğrenciler bu kumbaralara her hafta gönüllü olarak bağışta bulunuyor ve sonunda güzel bir birikim ortaya çıkıyor. Ayrıca yardımlaşma ve dayanışmaya önem veren aileler okulun yardımlaşma projelerine katılarak destek oluyorlar bu sayede sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü sosyal projelerini gerçekleştirme olanağı elde etmiş oluyor. Bu anlamda kulüp bu yıl katılacakları bakanlık projesi için, ÖSAL kumbara projesinin adını ”Gönül Kumbaram” olarak belirledi. Hedeflerini ise ”Kumbaram Umut Olsun” sloganıyla açıkladı.
ERZURUM’A GİDİYORLAR
Elde edilen birikim neticesinde kulüp tarafından Erzurum Karayazı’ya bağlı Çakmaközü İlkokulu ile irtibat haline geçti, hediyeler ÖSAL öğretmen ve öğrencileri tarafından seçilerek belirlendi. Çakmaközü İlkokulu’ndan her öğrencinin ismi, ayakkabı numarası, kıyafet bedeni istendi. Bu doğrultuda hediyeler hazırlanarak kişiye özel bir hediye projesi oluşturuldu. Çakmaközü İlkokulu’nda ki her öğrenciye Özel Anadolu Lisesi’nden iki öğrenci tarafından hatıra mektubu yazıldı. Alınan hediyeler gönüllü okul aile birliği üyeleri, öğrenciler ve kulüp öğretmenleri eşliğinde paketlenerek hazırlandı. Her öğrenciye kişisel koli şeklinde hazırlanan paketlemeler tamamlandı. Şimdi ise yola çıkmayı bekliyor. Bu hafta içi koliler Erzurum’a yollanacak, 16 Ocak günü Özel Saray Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü, Okul Aile Birliği Başkanı ve eşi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğretmeni Erzurum Karayazı’da düzenlenecek tören için yola çıkacaklar.
TEŞEKKÜR ETTİ
Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Yönetimi kolilerin gönderilmesine destek olan Güray Eczanesi’ne teşekkür etti.

Saray Haber