Pınarçalı kadınlardan termik santral protestosu! 

Pınarçalı kadınlardan termik santral protestosu! 
Yayınlama: 13.03.2018
A+
A-


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Kapaklı’ya bağlı Pınarça Mahallesi’nde yaşamı savunan kadınlar, mahallelerine yakın bir noktada, Kuzey Ormanları’na kurulması planlanan termik santrale karşı bir aradaydı.

Pınarça Mahallesinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir araya gelen kadınlar, bölgede yapılmak istenen termik santrali protesto etti.
KADININ İLERLEMESİ SADECE KADIN SORUNU DEĞİLDİR
Protestocu kadınlar adına konuşma yapan İlknur Bozkaya, Türkiye’de, Dünya Kadınlar Günü’nün ilk kez 1921 yılında ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlandığını söyledi. Bozkaya, “Bazı yasaklı zamanlar geçirilmesine rağmen 1984’ten itibaren her yıl ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya devam ediyor. Kadın, toplumun en etkili, yönlendirici, koruyucu, birleştirici ve en mücadeleci unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur” diye konuştu.
TERMİK SANTRALİN KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Pınarçalı kadınlar olarak Kapaklı ilçesine kurulması planlanan termik santrale karşı olduklarını kaydeden Bozkaya, “Trakya’nın tarım topraklarının asit yağmurları ile kirletilmesine, Istranca Ormanları’nın telef olmasına, su havzalarımızın tahrip edilmesine, insanlarımızın hastalıklarla boğuşmasına, binlerce yıl süre gelen bir yaşamın yok edilmesine karşı anayasal hakkımızı kullanarak, Çerkezköy Kömürlü Termik Santral’in bölgemizde kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kadın varsa demokrasi var” dedi.
Konuşmaların ardından kadınlar, yağmura rağmen sokağa çıkarak, ağızlarına maske takıp, termik santral kurulmasını protesto etti.

 

 

 

Saray Haber