RES Çamuru!

RES Çamuru!
Yayınlama: 26.11.2014
A+
A-

Güngörmez Mahallesi’nde devam eden Rüzgar Enerji Santrali(RES) çalışmaları binlerce ağacı yok etmesinin yanında yollara da zarar vermeye başladı. İş makineleri ve kamyonlarla ormanın içinden gelen çamurlar Saray Kıyıköy Yolu’nu çamur deryasına dönüştürürken, bu yolu kullanan sürücüler yolun kendileri için büyük tehdit oluşturduğunu ifade ediyorlar.
RES Çamuru
RES çalışmaları sırasında ormanın içinden iş makineleri ve kamyonlar gelen çamurlar Saray Kıyıköy Yolunu kullanan araçlar için büyük tehlikeye neden oluyor.

ÖNCE AĞAÇLAR KESİLDİ, SONRA YOLLAR ÇAMURA TERK EDİLDİ
Eylül ayında başlayan RES çalışmaları kapsamında ilk olarak binlerce ağaç kesilirken, şimdi de ormanlık alan içinde inşaat çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların yoğunlaştığı alanlarda yağan yağmurla birlikte orman toprağı Saray Kıyıköy Yolunu kısa sürede kaplamaya başladı. Çamur nedeniyle yağışlı havalarda yolda araç kontrolü bir hayli zorlaşırken, vatandaşların firmanın işini düzgün şekilde yapmamasına büyük tepki gösterdiler.
RES Çamuru2
YETKİLİLERDEN DURUMA MÜDAHALE ETMELERİNİ BEKLİYORUZ
Güngörmez ve Bahçeköy Mahallerinde yaşayan vatandaşlar özelikle yağmur sırasında ve sonrasında çamurlu yolun büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, “Bazı arkadaşlarımız çamur nedeniyle bu yolda araç hakimiyetini zorla sağladıklarını belirtiliyorlar. Bu konuda RES’leri yapan firma yetkililerine hiçbir şey söylenmiyor. Firma yetkilileri tavır ve üslupları ile kimse bize karışmaz, bir şey diyemez algısı yaratıyorlar. Yetkililerin bu duruma bir an önce müdahale etmesini bekliyoruz. Bu yolda bir kaza olurda bir vatandaşımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını kimse veremez” ifadelerini kullandılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber