Saatler ileri alınacak mı?

Saatler ileri alınacak mı?
Yayınlama: 24.03.2017
A+
A-


Saatler ileri alınacak mı sorusuna verilecek cevap milyonlarca yurttaş tarafından merak ediliyor. Saatler, normal durumlarda her yılın mart ayının son haftasında cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece ileri alınıyor. Bu yıl saatlerin ileri alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Peki, 2017 yılında saatler ileri alınacak mı? Yaz saati uygulamasına geçilecek mi?

AKILLARDA SORU İŞARETİ YARATTI
Saatler ileri alınacak mı sorusunu yönelten vatandaşlar, 2017 yılında yaz saati uygulamasına geçilip geçilmeyeceğini araştırdı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla tüm yurtta artık sadece yaz saati uygulanacak. Her yıl mart ayının son haftalarında gerçekleştirilen yaz saati uygulaması bu yıl yapılacak mı? Saatler ileri alınacak mı?
YAZ SAATİ UYGULAMASI OLACAK MI?
Bu yıl kış saati uygulamasına geçilmemesi dolayısıyla, saatlerde yeniden bir değişiklik meydana gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Hali hazırda yaz saati uygulaması devam ettiği için herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmayacak.
YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?
Yaz saati uygulaması dünyanın birçok Ülkesinde uygulanmakta olan çok büyük bir değişikliktir. Bu değişikliğin asıl amacı Güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu konusunda kazanım elde edebilmek için yapılır. Türkiye’de yaz saati uygulaması döneminde Ülkemizin ulusal saatini Iğdır’ın yerel saatine göre ayarlarız. Genellikle ilkbahar başlangıcında saatlerimizi ileri alırız. Bu uygulama ile sabah saatinden alınan 1 saat öğleden sonra ki bölüm de Güneşin daha geç batmasını sağlayarak güneş ışığından daha fazla yararlanmamızı sağlamaktadır.
AKILLI TELEFON YAZ SAATİ OTOMATİK AYARLAMA NASIL YAPILIR?
Bu yazacağımız menülerin işletim sisteminin versiyonuna göre değişmekte olup bu ayarları yaklaşık olarak bulabilirsiniz. iPhone yani İOS sistemi kullananlar için saat ayarı şu şekildedir: Ana Menü→Ayarlar→Genel→Tarih ve Saat →”Otomatik Ayarla” özelliğini aktif hale getirmelisiniz. Android yani Samsung, HTC, Casper, Lg gibi Android kullananlar için saat ayarı; Ana Menü→Ayarlar→Tarih ve Saat→”Otomatik tarih ve saat” ve “Otomatik saat dilimi” ayarlarını aktifleştirin.

Saray Haber