Safaalan Çanakkale Zaferini şehidiyle andı

Safaalan Çanakkale Zaferini şehidiyle andı
Yayınlama: 18.03.2017
A+
A-


Safaalan Mahallesi, öğrencisi öğretmeni yaşlısı genci bir oldu ve Hakkari Şemdinli’de şehit düşen Uzman Çavuş Zafer Çan’ın kabri başında tüm şehitlerimizi andı.

ÇANAKKALE ZAFERİ ANILDI
Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zaferle sonuçlanan Çanakkale Savaşı, her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle anılıyor. Çok fazla insanın genç yaşta yaşamını yitirdiği savaş, kutlama ve şenlik havasından çok saygı çerçevesinde anma etkinlikleriyle hafızalardaki tazeliğini koruyor. Bu yıl 102. Yıl dönümü anma etkinlikleri 18 Mart gününün Cumartesi gününe gelmesi sebebiyle birçok yerde dün sabah saatlerinden itibaren etkinlikler gerçekleştirildi.
ŞEHİDİN YANI BAŞINDA 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ANILDI
Safaalan Mahallesinde de dün öğrencisi öğretmeni, yaşlısı genci demeden mahalleli tek yürek olup 18 Mart Çanakkale Zaferi anması etkinliği kapsamında Hakkari Şemdinli’de şehit düşen Uzman Çavuş Zafer Çan kabri başında anıldı. Gerçekleşen etkinliği Safaalan Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen sosyal medya hesabından da duyurdu.
“HOCAMIZIN DUALARI EŞLİĞİNDE ANDIK”
Muhtar Özmen’in açıklamasında “18 Mart Çanakkale şehitlerini anma haftası münasebetiyle Şehidimiz Zafer ÇAN ve Balkan harbinde köyümüz için şehit düşen isimsiz atalarımız ve tüm şehitlerimizi, köyümüz halkı, okulumuz öğretmen ve öğrencilerin de katılımıyla hocamızın duaları eşliğinde andık. Ruhları şad olsun.” ifadeleri yer aldı.

HABER: Ramazan FİŞEK

Saray Haber