Şampiyonluğu ‘takım olmak’ getirdi

Şampiyonluğu ‘takım olmak’ getirdi
Yayınlama: 19.12.2017
A+
A-


Çukuryurtspor Tekirdağ 1. Amatör Küme’de oynadığı 14 maçın 14’ünü kazanarak namağlup şampiyonluğa ulaştı. Çukuryurtspor’un bu tarihi şampiyonluğunda önemli bir paya sahip olan Antrenör Volkan Turan, “İyi bir hazırlık dönemi, kaliteli kadro ve her şeyden önemlisi takım olmak şampiyonluğa ulaşmamızı sağlayan temel faktörlerdir” dedi.

Çukuryurtspor’un Tekirdağ 1. Amatör Küme’de 14’de 14 yaparak ulaştığı şampiyonluk ilkleri de beraberinde getirdi.  Bu tarihi şampiyonluk ile Çukuryurtspor tarihinde ilk defa Süper Amatör Lige yükselirken, Çukuryurtspor Antrenörü Volkan Turan’da A Takım düzeyinde çalıştırdığı ilk takımla şampiyonluğa uzandı.
1 YILDA 2 ŞAMPİYONLUK
Çukuryurtspor’un şampiyonluğunda en büyük paylardan birine sahip olan Antrenör Volkan Turan, Çukuryurtspor’un tarihinde ilk defa Süper Amatör Lige yükseldiğine vurgu yaparak, “Bu şampiyonluk Çukuryurtspor’u bir seviye daha yukarıya, Süper Amatör Lig’e taşımıştır. Geçen sezon 2. Amatör Küme’de yaşanan şampiyonluğun ardından, bu sezonda 1. Amatör Küme’de şampiyon olarak 1 yıl içinde 2 defa şampiyon olan bir kulüp olmayı başardık” dedi.
HER HAFTA ÜZERİNE KOYARAK İLERLEDİK
Şampiyonlukta en önemli payın futbolculara ait olduğunu ifade eden Volkan Turan, şöyle konuştu:
“Hazırlık dönemiyle birlikte takımdaki abi kardeş ilişkisini çok iyi oturtturduk. Yüksek tempoda, iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Oluşturulan kaliteli kadroyla iyi bir çalışma ortamı yakaladık. Her hafta üzerine koyduğumuz bir oyunla 14’de 14 yaparak şampiyonluğa ulaştık. Şampiyonluğu getiren faktörleri iyi bir hazırlık dönemi, kaliteli kadro ve her şeyden önemlisi takım olmak şeklinde sıralayabilirim. Şampiyonluğa adım adım ilerlerken kaptan Ferhat Şenel’in takımda varoluşu, diğer futbolculara ağabeylik yapması takıma ayrı bir güç kattı. Şampiyonluk yolunda genç oyuncularımızın şanslarını iyi değerlendirmesi bizim için bir artıydı. 16 yaşındaki Muhammed’in, 17 yaşlındaki Berke’nin katkılarını oldukça önemsiyorum. Sezon boyunca bütün oyuncularım özveriyle oynadılar. Böyle bir kadro ile çalışmak benim için önemliydi. Oyuncularımla bu sezon gurur duydum, hepsine emekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
ALTYAPI OLMAZSA OLMAZIMIZ
Çukuyurtspor’un önündeki en önemli görevin altyapıyı güçlendirmek olduğunu ifade eden Turan, “Altyapı bizim olmazsa olmazımız. Bu sezon U-14 ligine katılacağız. Önümüzdeki yılla birlikte alt liglere katılan takım sayısını artırmamız gerekiyor. Çukuryurtspor daha büyük başarılara ulaşmak istiyorsa mutlaka altyapısından oyuncular yetiştirmeli ve bu oyunculara A Takım’da şans tanımalıdır” dedi.
DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Son olarak önümüzdeki döneme dair planlarını paylaşan ve şampiyonluk katkısı bulunan isimlere teşekkür eden Volkan Turan, “Çukuryurtspor’un bu sezon yakaladığı başarıyı devam ettirmek ve daha yukarılara taşımak öncelikli hedefimiz. Çukuryurtspor camiası bu sezon gösterdiği birlik ve beraberliği daha da güçlendirirse yeni başarılar imkansız değil. Geride bıraktığımız sezon Kulüp Başkanımız Mehmet Bilecen, takım için hep en iyisini yapmaya çalıştı. Teknik heyet ve oyuncularım adına kendisine teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de her zaman yanımızda olan taraftarımıza armağan ediyorum” açıklamasında bulundu.

Saray Haber