Saray’da balık sezonu açıldı

Saray’da balık sezonu açıldı
Yayınlama: 03.09.2016
A+
A-

1 Eylül itibariyle ‘Virabismillah’ diyerek denize açılan balıkçıların ilk avları gerçekleşti. Nisan ayından Eylül ayına kadar olan avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçıların tezgahları yeniden şenlendi. Saraylı balıkçıların tezgahları da tezgahlarında yer alan balıklar alıcısıyla buluştu.
SARAYDA BALIK SEZONU AÇILDI (3)SARAY’IN BALIKÇI TEZGAHLARI ŞENLENDİ
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde Nisan ayından beri süren balık avlanma yasağı 1 Eylül itibariyle son buldu. Başta İstanbul olmak üzere balıkçı takaları ve av gemileri ‘Virabismillah’ diyerek nasibini aramak için denize açıldı. Yeni sezonun ilk balık avıyla birlikte balıkçı tezgahları şenlenmeye başladı. Saray’da Pazaryeri girişinde bulunan balıkçılar da Saraylı vatandaşları yeni av sezonunun ilk ürünleriyle buluşturmaya başladı.
“VATANDAŞIN İLGİSİ SEVİNDİRİCİ”
Saraylı Balıkçı esnafından edindiğimiz bilgiye göre bu yıl balıkta bolluk yaşanması bekleniyor. Avlanma yasağının bir ay fazla sürmesi balıklarda yumurtalama sürecinin tamamlanmasına önemli etkisi oldu. Saray halkının balığa ilgisinin her zaman ilgi gösterdiğinin de altını çizen balıkçı esnafı, av sezonunun ilk günleri olduğu için balık fiyatlarının yüksek olduğuna da dikkat çekti. Balıkçılar, av sezonunun ilk günlerinden başlayarak 3 aylık süreç sonrasında balık fiyatların minimum seviyelere gerileyeceğini de belirtti. Saray’da yeni av sezonunun balık satışlarını da değerlendiren balıkçılar vatandaşın talep ve ilgisinin sevindirici boyutta olduğunu söylediler.
SARAYDA BALIK SEZONU AÇILDI (1)SARAY’DA BELLİ BAŞLI BALIKLARIN FİYATLARI
Saray’da tezgahta yer alan belli başlı balık fiyatları ise şöyle: Hamsi kilosu 10TL, istavrit kilosu 15TL, tekir kilosu 20TL ve palamut tane 15TL olarak dikkat çekiyor. Bu yıl özellikle palamut balığının yılı olacağını söyleyen Saraylı Balıkçı esnafı, en çok palamut satışlarına ilginin olduğuna da dikkat çekti.
BALIKÇILAR BOLLUK İÇİNDE BİR SEZON GEÇECEĞİNİ SÖYLEDİ
Balıkçı esnafı Alpay Demirci “Bu yıl balık sezonu bolluk içinde geçecek.” ifadelerini kullanırken Savaş Demirci ise “Bol miktarda palamut balığının bu sezonda alıcısı ile buluşacak. Palamutta bolluk yaşanacak.” dedi. Özden Balıkçılık İşletmesinin Sahibi Hüseyin Gültaş ise “Balık çeşidi yönünden de tezgahların bolluk içinde olduğu bir sezon geçecek.” ifadeleri kullandı.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber