Su kesintilerinin sebebi kaynak yetersizliği

Su kesintilerinin sebebi kaynak yetersizliği
Yayınlama: 28.06.2016
A+
A-

Saray’da günlerdir süren su kesintileri vatandaşları isyan ettirdi. Su kesintilerinin sebebi ise Güneşkaya’da bulunan eski deponun kaynak yetersizliği ile yeterli suyu hatta pompalayamamasından kaynaklanıyor. TESKİ ekipleri ilçede yeni su kuyusu açma çalışmalarına başlarken vatandaşlara da anons yapılarak suyun idareli kullanılması konusunda duyuru yapıldı.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

teski logoTESKİ ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşletmesi, Saray’da gerçekleştirdiği alt yapı ve yeni içme suyu hattı çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık bir aydır yeni hatları aktif hale getirmeye çalışan TESKİ ekipleri, bugünlerde ise vatandaşlardan gelen su kesintileri yönelik şikayetlerine çözüm üretmeye çalışıyor.
SEBEBİ SU KUYULARINDAKİ KAYNAK YETERSİZLİĞİ
TESKİ ekipleri, ilçede gerçekleştirdiği 90 kilometrelik yeni içme suyu hattı ve yüzde yüz asbest olan sağlığa zararlı su borularının değişmesinin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. 120 kilometrelik eski içme suyu hattına eklenen yeni 90 kilometrelik yeni içme suyu hattı ile birlikte su kapasitesi arttı. Yapımı süren yeni deponun kullanıma girmemesi ve Güneşkaya’da buluna eski su deposunun da kaynaktaki su yetersizliği sebebiyle hattı dolduramaması yaşanan su sıkıntısının sebebi olarak görülüyor.
İl Merkezinde Su Kesintisi (2)İLÇEDE ANONS YAPILDI
Yaşanan su yetersizliği sebebiyle ilçe genelinde vatandaşları bilgilendirme anonsu yapılırken anonsta “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaşanan su kaynağındaki azalma sebebiyle vatandaşlarımızın bahçe sulamalarını gece saat 1’den sonra yapmaları önemle rica olunur. Gündüz bahçesini sulayan vatandaşlara cezai işlem uygulanacaktır.”ifadeleri kullanıldı.
YENİ SU KUYULARI AÇILACAK
Konu ile ilgili bilgi edindiğimiz TESKİ Saray yetkilileri ise “TESKİ olarak ilçede su kesintisi yapmıyor. Şu anda su kuyuları yetersiz. Depoda bulunan su pompalamak için yeterli değil. Tekirdağ TESKİ Merkezden yetkili birimler Saray’da yeni su kaynağı tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. 2 gün içersinde yeni su kaynağı bulunarak su kuyuları açılacak. Kısa zaman içersinde vatandaşlarımızın yaşadığı su kullanım sıkıntısı giderilmiş olacak.”şeklinde bilgilendirmede bulundular.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber