Süt Birliği’nde Başkan kim olacak?

Süt Birliği’nde Başkan kim olacak?
Yayınlama: 31.01.2015
A+
A-

Saray Süt Üreticileri Birliği’nde seçimli genel kurul heyecanı her geçen gün biraz daha artıyor. Birliğin ilk seçimlerinde mevcut Başkan Fikret Özer ve Yağlı Tohumlar Eski Başkanı Ahmet Yeni başkanlık için adaylıklarını açıklamış durumdalar. Adaylardan Fikret Özer 3 yıldır yaptığı çalışmalarla üyelerin karşısına çıkarken, Ahmet Yeni demokratik ve şeffaf bir yönetim anlayışı için üyelerden destek istiyor.
fikret özer
Saray Süt Üreticileri Birliği seçimlerde Fikret Özer ve Ahmet Başkanlık için kıyasıya bir yarışa tutuşmuş durumdalar.
YAPTIKLARIMIZLA DESTEK İSTİYORUZ
3 yıl boyunca hayata geçirdiği birbirinden önemli çalışmalarla üyelerin karşısına çıkarak, Başkanlık için destek isteyen Özer, şunları ifade ediyor;
“Geride bıraktığımız 3 yıllık dönemde yaptığımız çalışmalar ortada. 3 yıl önce 60 kuruş civarında olan süt litre fiyatı, Birliğin fiyatları dengelemesi ve düzenli olarak artırmasıyla birlikte 1 lira 15 kuruşa kadar yükseldi. Süt Birliğimiz ile birlikte üyelerimiz paralarını 15 günde bir düzenli olarak almaya başladılar. 3 yıl içinde birliğimize 140 metrekarelik bu dükkânı, mahallelerimize 5 adet soğutucu tankı ve iki büyük jeneratör kazandırdık. Bunların yanında birlik hesabımızda bir miktar paramız bulunuyor. Süt Birliğimiz her geçen günü yoluna güçlenerek devam ediyor.

ÜYE LİSTESİNİ VERMEYE YETKİMİZ YOK
Seçimlerimiz öncesi, üye listelerinin verilmediği yönündeki açıklamalar da gerçeği yansıtmıyor. Saray Süt Üreticileri Birliğinin bir üst birliği var. Üst birliğimizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlıdır. Bizim üye listesini verme gibi bir yetkimiz yok. Bu konuyu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına taşıdık. Bakanlığımızda merkez birlikleri ve tarımsal üretici birlikleri tüzüklerinde, üyelerine hazirun listelerinin verilmesi hususunda bir düzenleme bulunmadığını tarafımıza ilettiler. Ben de seçim çalışması yaparken elimde üye listesi ile gezmiyorum. Bütün mahallemizdeki kahvehaneleri gezerek üreticilerimizle yüz yüze görüşüyorum. O kahvede üyemiz var mı yok mu diye de bakmıyorum. Çalışmalarımızı, yapacaklarımız bütün üreticilerimize anlatıyorum ve onlarından Süt Üreticileri Birliği’ne üye olmalarını istiyorum. Bu çalışmalarımızda karşılığını her geçen gün alıyoruz. Birliğimiz kurulduğu günden bugüne yoluna hep büyüyerek ve güçlenerek devam etmiştir. “
ahmet yeni
BİRLİĞİ ÜYE LİSTESİ BİLE VERMEYEN BİR ANLAYIŞ YÖNETİYOR
Şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışı için Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı’na aday olduğunu söyleyen Ahmet Yeni, şu şekilde konuştu:
“Saray Süt Üreticileri Birliğini daha iyi yöneteceğime inandığım için, üyelerden gelen talepler doğrultusunda aday oldum. Aday olmak her birlik üyesinin olduğunu gibi benimde en doğal hakkımdı ve bu hakkı kullanarak adaylığımı açıkladım. Aslında adaylığımı açıkladıktan sonra yaşananlar, neden aday olmam gerektiğini de herkese göstermiştir. Üye listelerini Birliğimizden birçok defa ve farklı kanallarla talep etmememize karşın bir türlü alamadık. Benim gibi üyelerde birlikten bilgi alma noktasında büyük sıkıntı yaşıyor. Süt Birliğini üye listesini bile vermeyen bir anlayış yönetiyor. Çok açık ki bu anlayışın değişmesi gerekiyor.

NEDEN KORKUYORLAR?
Üye listesinin tarafıma verilmemesi durumunda demokratik olmayan bir seçime gidileceği ortada. Üye listesinin verilmemesi seçimlerimize gölge düşürür. Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşebilmesi için üye listelerini almak, üyelere ulaşmak ve neden aday olduğumu, seçilirsem neler yapacağımı anlatmam gerekiyor. Üye listelerinin verilmemesi bir korkunun da olduğunu gösteriyor. Bu kadar korkmaya ne gerek var, bunu da anlayabilmiş değilim. Eğer ki bu ilk seçimde üyelerimizin teveccühü ile Başkanlığa seçilirsem, bir daha ki seçimlerde aday olacak arkadaşlarımızla, el ele kol kola üyelerimizin karşısına çıkma sözünü veriyorum.”

DEMOKRATİK, KATILIMCI VE ŞEFFAF BİR ANLAYIŞI HÂKİM KILACAĞIZ
Son olarak Yağlı Tohumlarda iki dönem Başkanlık yaptığını da hatırlatan Ahmet Yeni, “Başkanlık dönemlerimde hayata geçirdiğim anlayışı herkes biliyor. Ortaklarımızla en ufak bir sorun yaşamadan, olumsuz bir söz dahi duymadan görevimi yerine getirdim. Bu anlayışı Süt Üreticileri Birliği’nde hâkim kılmak istiyorum. Demokratik, katılımcı ve şeffaf bir anlayışla Süt Üreticileri Birliği’ni çok daha iyi noktalara getireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber