Taş ocağına karşı direniş kampı

Taş ocağına karşı direniş kampı
Yayınlama: 03.08.2016
A+
A-

Kuzey Ormanları Savunması bölgemizi de yakından ilgilendiren taş ocağının yapılmasına karşı çıkmak için harekete geçti. KOS sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Çilingoz’a kamp atmaya, Kuzey Ormanları’nı Cengiz’e karşı savunmaya gidiyoruz!” ifadeleri yer aldı. Açıklamada 6 – 7 Ağustos tarihlerinde Safaalan köylüleriyle de bir araya gelineceği duyuruldu.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

TAŞ OCAĞINA KARŞI DİRENİŞ KAMPI 2ÇİLİNGOZ’DA KAMP YAPACAKLAR

Kuzey Ormanları Savunması sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “6 – 7 Ağustos’ta Çilingoz Ormanları’na kampa gidiyoruz. IGA isimli doğa düşmanı ortaklığın (Cengiz, MAPA, Limak, Kolin ve Kalyon), 3. havalimanı inşaatına malzeme sağlamak için taş ocağı açmak istediği Safaalan’da yaşayan kuzey orman köylüleriyle birlikte olacak, Çilingoz Ormanları’nın güzelliklerini keşfe çıkacağız. Kampa katılmak isteyenlerin kuzeyormanlari@gmail.com adresine isim ve iletişim bilgilerini ve hangi noktadan otobüse bineceklerini bir mail ile yazmaları gerekmektedir. Kamp programı ile ihtiyaçlar listesine etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz: https://www.facebook.com/events/169046420182413/ “ifadeleri yer aldı.

KAMP HAKKINDA BİLGİLENDİRDİLER

Açıklamanın devamında gerçekleştirilecek kamp ve bölge hakkında bilgiler yer alırkenKOS Çilingoz Kampı 6 – 7 Ağustos. 6 Ağustos 9.30’da Beşiktaş Demokrasi Anıtı Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden 2 otobüs kaldırılacaktır. Kuzey Ormanları’nın eşsiz parçalarından biri olan Çilingoz Ormanları baskın olarak kayın, gürgen’den oluşan geniş yapraklı ormanlarla ve meşe türleriyle kaplıdır. Çalı katında ormangülü, tavşan memesi, eğreltiler ve bir çok Rubus türleri göze çarpar. Kıyı kumul vejetasyonunda ise Eryngium türleri, Alkanna tinctoria, Onosma tauricum, Lychnis coronaria gibi bitkiler görülür. Ayrıca, alanında aslında Akdeniz elementi olan mersin, defne, funda ve koca yemiş gibi türler kıyıya yakın yerlerde görülerek yalancı makiyi oluştururlar.” denildi.

DOĞANIN GÜZELLİKLERİNDEN BAHSETTİLER

KOS açıklamasında “Marmara Bölgesi’nde bulunan 19 önemli bitki alanından (ÖBA) 6 numaralı olan Terkos-Kasatura Kıyıları ÖBA’sı incelendiğinde, Çilingoz Tabiat Parkı sahası’nın da bu ÖBA içinde yer aldığı görülmektedir. Alanda görülen memeli türler; geyik, karaca, tilki, gelincik, ağaç sansarı, kurt, çakal, sincap, kirpi, tavşan ve köstebek gibi türler bulunmaktadır. Kuş türleri; yeşilbaş, bıldrıcın, çulluk, üveyik, karabatak, leylek, atmaca, puhu, ağaçkakan, karatavuk, ispinoz, saka, çilkeklik ve saksağandır.” ifadeleri kullanıldı. Açıklama “Balık türleri ise; barbunya, istavrit, kalkan, kefal, kırlangıç, palamut, vatoz, g,b, denizde yaşayan balıklarla; derlerde de alabalık, sazan tatlısu kefali, yılan balığı gibi türlere rastlanmaktadır.” İfadeleriyle son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber