TESKİ yeni su şebeke hattını denedi

TESKİ yeni su şebeke hattını denedi
Yayınlama: 24.05.2016
A+
A-

Nisan ayı itibariyle tamamlanan Saray yeni su şebeke hattında zayıf bölgeleri tespit etmek için deneme çalışmaları devam ediyor. Pazartesi günü gerçekleşen deneme çalışmasında, hatlara yüksek basınçlı su verilirken, ilçenin farklı noktalarında su patlakları meydana geldi.

TESKİ YENİ HATTU DENEDİ (2)DENEME AMAÇLI SU VERİLEMEYE BAŞLANDI
90 kilometrelik kanalizasyon hattı ve içme suyu şebeke hattı çalışmaları Saray Belediyesi tarafından 2012 tarafından başlatılmıştı. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşletmesi kurulmuş ve görevi devralarak Saray halkını yeni içme suyu şebeke hattına ve yeni kanalizasyon alt yapısına kavuşturmuştu. Saray’ın su şebeke hattı çalışmaları bu yıl içersinde son bulurken, hatlara geçtiğimiz nisan ayından itibaren deneme amaçlı su verilmeye başlanmıştı.
TESKİ YENİ HATTU DENEDİ (1)SU BORUSU PATLAKLARI OLUŞTU
Yeni içme suyu hattının ve kanalizasyon alt yapısının kullanılmaya başlamasıyla birlikte, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşletmesi Müdürlüğü hattın denenmesi için çalışmalara başladı. Yeni içme suyu hattının dayanıklılığını ve olası patlakların oluşabileceği zayıf noktaları tespit etmek amacıyla yapılan hat içinde su basıncı arttırıldı. TESKİ ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda ilçe merkezinin farklı noktalarında su borusu patlakları meydana geldi. Gerçekleşen su borusu patlaklarına TESKİ ekipleri müdahale etti.
SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI
TESKİ’nin yeni içme suyu hattını test etme çalışmaları sonucunda Çerkezköy Caddesi’nin Saray ilçe merkezine giriş bölümünde de su borusu patlağı meydana geldi. Yol üzerinde bulunan çukurların da su ile dolmasıyla sürücüler zorluk yaşarken TESKİ ekipleri kontrollü çalışmasıyla su borusunda yaşanan sorunu giderdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber