Ulaşıma %80 zam

Ulaşıma %80 zam
Yayınlama: 24.03.2017
A+
A-


Saray ilçe merkezinden İstanbul’a gitmek isteyen vatandaşlar otobüs bilet fiyatlarını duyunca adeta şok oluyor. Ramazan Bayramı öncesinde 14TL olan ve Kurban Bayramı sonrasında 18TL’yi gören İstanbul bilet fiyatları 3 gün önce gelen zam ile 25 TL’yi gördü. Vatandaşlar bu %80’e varan bilet fiyatlarındaki artışa tepki gösterirken otobüs firmaları ise Ulaştırma Bakanlığının belirlediği taban ve tavan fiyat doğrultusunda olması gereken tarifenin uygulandığını belirttiler.

3 FİRMA ORTAK KARAR ALDI
Saray’dan İstanbul’a gitmek isteyen vatandaşlar otobüs firmalarının fiyat tarifesini duyunca adeta şok yaşıyor. Çünkü Saraylılar yıllardır alışık oldukları fiyatın neredeyse %80 daha fazlasında bir fiyata İstanbul’a bilet alıyor. Bu duruma vatandaşlar tepki gösterirken, otobüs firmaları ise ortak bir kararla fiyatların olması gereken seviyeye çekildiğini söylüyor.
“NORMAL TARİFE FİYATI”
Saray Otobüs Terminalinde şehirler arası ulaşım hizmeti veren firma yetkililerine İstanbul bilet fiyatındaki ani ve yüksek artışın sebebini sorduk. Firma yetkilileri konu hakkında açıklamada bulunarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının belirlediği taban ve tavan fiyat doğrultusunda bir fiyat artışı gerçekleştirildiğini belirttiler. Firmaların kafalarına göre fiyat belirleyemeyeceğini de söyleyen yetkililer, bu fiyatın bakanlığın belirlediği normal fiyat olduğunu ifade ettiler.
“REKABET BİTTİ”
Vatandaşın en çok merak ettiği soru ise Ramazan Bayramı öncesinde 14TL ve Kurban Bayramı sonrası 18TL olan İstanbul otobüs bilet fiyatının bir anda neden 25TL olduğu. Bu konuda da açıklamada bulunan firma yetkilileri, “Ramazan Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı sonrasında fiyatlar 14TL ila 18TL arasında değişiyordu. Çünkü firmalar arasında rekabet söz konusuydu. Normalde o zaman 25TL olması gereken yolcu taşıma bilet fiyatı bu sebeple düşüktü. Fakat şimdi firmalar zarar etmemek için rekabeti bıraktı ve Ulaştırma Bakanlığının belirlediği fiyat üzerinden taşıma yapmaya başladı. Bir anda fiyatların artışı, yani normal seviyeye dönmesinin sebebi de bu.” dediler.

HABER: Ramazan FİŞEK

 

Saray Haber