Uyarmıştık!

Uyarmıştık!
Yayınlama: 24.02.2017
A+
A-


Saray Gazetesi olarak 2016 yılının son günlerinde tamamlanarak araç trafiğine açılan Saray çevre yolu kavşaklarının tehlikeli bir durumda olduğunu kamuoyunun gündemine taşımıştık. Dün Saray çevre yolu Çukuryurt kavşağında trafik kazası gerçekleşirken, yaralanan sürücüler Saray Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yetkililerin tehlike saçan kavşaklar için neden hala çalışma başlatmadığı ise merak konusu.

YOL 2 AY ÖNCE HİZMETE AÇILDI
Saray Kapaklı Yolu’nun Bağlık girişinden Saray çıkışına kadar olan kısmı 2016’ın son günlerinde tamamlanarak araç trafiğine açıldı. 6 kilometrelik yolun kullanıma açılmasıyla birlikte şehir merkezinde trafik rahatlarken Bağlık, Çayla, Çukuryurt ve Yuvalı kavşaklarında sinyalizasyon sistemlerinin ve uyarı levhalarının olmaması kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Saray Kapaklı Yolu’nun Bağlık girişinden Saray çıkışına kadar olan kısmının tamamlanarak hizmete açılmasına karşın, yoldaki eksiklikler dikkat çekiyor.

4 KAVŞAK VAR, IŞIK YOK
6 kilometrelik yeni yolda Saray şehir merkezine ve mahallere bağlantıyı sağlayan 4 adet kavşak bulunuyor. Ağır tonajlı araçların sıklıkla kullandığı yolda kavşaklarda sinyalizasyon sistemlerinin ve uyarı levhalarının olmaması önemli eksiklikler olarak dikkat çekiyor. Özellikle Çukuryurt kavşağını sıklıkla kullanan araç sahipleri yolda her an büyük bir kazanın meydana gelebileceğini ifade ediyorlar. Bağlık yönünden gelen ağır tonajlı kamyonların eğim nedeniyle Çukuryurt Kavşağına çok hızlı girdiğini dile getiren araç sürücüleri, yetkililerin bir an önce önlem alması ve sinyalizasyon sisteminin kurularak faaliyete geçmesi gerektiğini ifade ettiler.
KAMUOYUNUN GÜNDEMİNE TAŞIMIŞTIK
Saray Gazetesi olarak 2016 yılının son günlerinde hizmete açılan Saray çevre yolundaki kavşakların tehlikeli olduğunu yaptığımız haberle kamuoyunun gündemine taşımıştık. Söz konusu olan çevreyolunun kavşağında dün gerçekleşen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kara Yolu yetkililerinin tehlike saçan kavşaklarda ne zaman düzenleme yapacağı ise merak konusu.
SÜRÜCÜLER DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI
Edinilen bilgiye göre, Saray çevre yolu Çukuryurt kavşağında Selami Erikçi yönetimindeki 34 NK 1167 plakalı tır ile ilçe merkezine doğru giden Necmi Özkan idaresindeki 59 PP 797 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Özkan ile araçta bulunan Kenan K. yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Özkan ve Kenan K.’yı ambulansla Saray Devlet Hastanesine kaldırdı.

Saray Haber