Vatandaş kendini yakarken vekil göbek atıyor!

Vatandaş kendini yakarken vekil göbek atıyor!
Yayınlama: 25.05.2018
A+
A-

Türkiye 24 Haziran’da erken seçime hazırlanırken önceki gün yaşanan iki olay adeta ülkenin durumunu özetler nitelikteydi. Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde çiftçilik yapan Metin Ç., borcunu ödeyemediği için Ziraat Bankası önünde üzerine benzin dökerek kendini yakmaya çalışırken, AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, tekrar vekil adayı yapılmasını Çorlu meydanında davul zurna eşliğinde göbek atarak kutladı.

Ekonomideki kötü gidişat ve dövizin önlenemez yükselişi gibi nedenler yüzünden giderek yoksullaşan yurttaşlar yaşam savaşı verirken, AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çorlu meydanında davul zurna eşliğinde göbek attı.
DÖVİZ DURDURULAMIYOR
Ekonomideki kötü gidişat yüzünden neredeyse her gün yeni bir rekor kıran Dolar ve Euro, akaryakıtla birlikte hayat pahalılığını da beraberinde getiriyor. Samanı bile ithal eder durumdaki ülkemizde dövizin önlenemez yükselişi vatandaşın da her geçen gün daha fazla geçim sıkıntısı çekmesine neden oluyor.
BU KAÇINCI KENDİNİ YAKMA GİRİŞİMİ?
Ekonomide gidişat böyle olunca özellikle bankalara olan borcunu ödeyemez hale gelen vatandaşlar yetkililere seslerini duyurabilmek adına kendilerini yakma girişiminde bulunuyorlar. Son olarak Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan Metin Ç., borcunu ödeyemediği ve taksitlendirme talebi reddedildiği Ziraat Bankası önüne traktörüyle gelerek üzerine döktüğü benzinle kendisini yakmaya çalıştı.
MUSTAFA YEL GÖBEK ATIYOR
Memlekette yaşanan kriz manzaraları herkesi tedirgin ederken, AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in önceki gün Çorlu Kent Meydanında tekrar milletvekili adayı oluşunu davul zurna eşliğinde göbek atarak kutlaması adeta pes dedirtti.

Saray Haber