Yandaşa izin var, Büyükşehir’e yok!

Yandaşa izin var, Büyükşehir’e yok!
Yayınlama: 05.02.2016
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray Kavacık Mahallesi’ne yapılması planlanan Asfalt Plenti kurum görüşlerine takıldı. Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kavacık Mahallesi’ne yapmak istediği asfalt plenti için olumsuz görüş bildirirken, Kavacık Mahallesi’nde bulunan taş ocakları ve Edirköy Mahallesi’nde geçici ruhsatla çalışan asfalt plenti için kurum görüşü dahi istenmemiş olması devlet kurumlarındaki çifte standardı da gözler önüne sermiş oldu.
Saray Gazetesi – Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Saray’a yapmak istediği Asfalt Plenti kurum görüşlerinin olumsuz olması nedeniyle yapılamıyor.
KURUMLAR OLUMSUZ GÖRÜŞ VERDİ
Saray Belediyesi geçtiğimiz günlerde Kavacık Mahallesi’nde bulunan bir araziyi Maliye’den tahsis ederek, Asfalt Plenti yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sunmuştu. Geçtiğimiz yıldan itibaren Saray’a asfalt plenti kazandırmak için uğraşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yer tahsisinin ardından kurum görüşlerini toplamaya başlarken, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nden asfalt plenti için Büyükşehir Belediyesi’ne olumsuz cevap geldi.
TAŞ OCAKLARINA İZİN VAR, ASFALT PLENTİNE YOK!
Asfalt Plenti’nin kurulumuna bir an önce başlamak isteyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurumlardan gelen olumsuz görüşlerle adeta şoka uğradı. Zira asfalt plenti yapılmak istenilen yerin Kavacık Mahallesi’nde bulunan taş ocaklarına oldukça yakın olması, birkaç kilometre ilerde Edirköy Mahallesi’nin merkezi’ne oldukça yakın bir noktada bulunan ve geçici izinle çalışan asfalt plenti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin elini güçlendiren önemli faktörler olarak öne çıkıyordu.
ÇİFTE STANDART UYGALANIYOR
Bu iki önemli faktöre rağmen devlet kurumlarının Büyükşehir Belediyesi’ne olumsuz görüş bildirmesi soruları da beraberinde getirdi. Kavacık Mahallesi’ndeki taş ocaklarının çevreye verdiği zarara ses çıkarmayan, Edirköy Mahallesi’nde geçici ruhsatla çalışan ve mahalle halkının büyük tepki gösterdiği asfalt plentine göz yuman devlet kurumlarının, iş Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğinde neye dayanarak olumsuz görüş verdikleri bilinmezliğini koruyor. Devlet Kurumları’nın özel şirketlere karşı farklı, Büyükşehir Belediyesi’ne farklı tutum takınması, devlet kurumlarındaki çifte standardı da tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermiş oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber