Yaz Okulları rekor katılımla açıldı

Yaz Okulları rekor katılımla açıldı
Yayınlama: 29.06.2015
A+
A-

Bu yıl altıncısı düzenlenen Saray Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın açılışı yoğun katılımla, coşkulu bir atmosferde yapıldı. Bugün saat 11.00’da Atatürk Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni ile başlayan Yaz Spor Okulları’na bu sene 1000’nin üzerinde öğrencinin katılacağı belirtildi. Halk Eğitim Merkezi’nin de desteğinin alındığı Yaz Okulları’nda 28 Ağustos’a kadar uzman eğitmenler tarafından yüzme, futbol, basketbol, voleybol, El Beceri, Satranç, İngilizce, almanca, gitar, bağlama ve keman branşlarında eğitim verilecek.
yaz okulu3
Saray Belediyesi’nin en önemli projesi olarak lanse edilen Yaz Spor Okulları’nda, 2015 yılı eğitim programı Saray’ın bütün mahallelerinden gelen çocukların katılımı ile başladı.
YAZ OKULLARIMIZ ÖRNEK PROJE OLMUŞTUR
Pazartesi günü Atatürk Alanı’nda saat 11.00’da Ada Yürüyüşü ile başlayan açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende açılış konuşmasını yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, yaz okulunun çocuklara ve ailelere hayırlı olmasını dileyerek, “Belediye başkanınız olarak çağımızda en büyük yatırımın insana, çocuklarımıza yapılan yatırım olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle göreve başladığımızda ilk icraatlarımızdan biri, Yaz Spor Okulları’nı hayata geçirmek oldu. Bugün bu projemiz İstanbul Belediyelerinde bile örnek gösterilerek uygulanmaktadır. Bu yıl yüzme kursunu da dâhil ettiğimiz Yaz Spor Okulları’nda futbol, basketbol, voleybol, el beceri, satranç, İngilizce, almanca, gitar, bağlama, keman alanlarında toplam on bir branşta çocuklarımızın gelişimini amaçlıyoruz. Bir yıl boyunca okullarında çalışkanlıklarını ve başarılarını ortaya koyan çocuklarımız, şimdi centilmenliklerini, sportmenliklerini ve sanatçı ruhlarını gösterecek ve geliştireceklerdir.
yaz okulu2
DAYANIŞMANIN ÇİMENTOSU SANAT VE SPORDUR
Yaz Okullarında bir arada olmanın, paylaşım ve dayanışma ruhunu güçlendirmenin, bir arada yaşamanın yolunu arıyoruz. Bununda çimentosu sanat ve spordur. Şöyle bir soru sorulabilir; Belediye olarak biz bu işi neden istiyoruz? Yaz okullarını neden düzenliyoruz? Bunun tek bir açıklaması var. Çocuklarımızın hayata daha iyi hazırlanmasını, paylaşmayı, bir arada olmanın getirdiği enerjiyi ve gücü görerek, hayata daha güçlü bir şekilde atılmalarını istiyoruz.
yaz okulu6
BAŞKAN ÇOBAN TEŞEKKÜR ETTİ
Bu dönem yaz okullarımızda sayımız binin üzerine çıktı. Yaz okulları Sarayımızın geleceğine yapılan önemli yatırımlardan biridir. Böylesine önemli bir proje de yaz okullarına katılan çocuklarımıza, yaz okullarında görev alan öğretmenlerimize, bizlere çocuklarını emanet eden ailelerimize, yaz okulları kararını alan Belediye Meclis Üyelerimize, Kent Konseyimize, Kaymakamlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, desteklerini esirgemeyen gönüllü sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
yaz okulu4
11 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLECEK
Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından, yüzlerce öğrencinin katılımı ile toplu fotoğraf çekimi yapılırken, çocuklara ve velilere Saray Belediyesi tarafından dondurma ikramında bulunuldu. 11 ayrı branşta ve 50’ye yakın derslik, saha ve salonda gerçekleştirilecek olan Saray Belediyesi Yaz Okulları, 28 Ağustos’ta son bulacak.
yaz okulu yaz okulu1

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber