Yüceer: “2019 yılında AKP iktidarına son vereceğiz”

Yüceer: “2019 yılında AKP iktidarına son vereceğiz”
Yayınlama: 17.04.2018
A+
A-


CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Almanya CHP Kuzey Ren-Vestfalya Birliğinin genel kuruluna katıldı. Seçim güvenliği ve CHP’nin 2019 stratejisinin konuşulduğu toplantıda Yüceer, “Cumhuriyete, demokrasiye, hak ve özgürlüklere sahip çıkan yurttaşlarımızla, 2019 yılında AKP iktidarına son vereceğiz” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, hafta sonu Almanya CHP Kuzey Ren-Vestfalya Birliğini ziyaret etti. Birliğin Kadın Kolları seçimine katılan Yüceer, birliğin olağan genel kuruluna katıldı.  Seçim güvenliği ve CHP’nin 2019 stratejisinin konuşulduğu toplantıda Yüceer, Türkiye’de parlamentonun gücünün yeniden tesis edileceği, hukukun yeniden üstün olacağı, kimsenin dilinden, dininden, inancından ötürü ötekileştirilmeyeceği yeni bir düzene ihtiyaç olduğunu kaydetti.  AKP ve MHP’nin kurduğu “cumhur ittifakı”nı hatırlatan Yüceer, “O düzen; adı “cumhur ittifakı” olan ama özünde cumhuru bıçak gibi ortadan ikiye bölmeyi planlayan ittifak değildir. O düzen; bu kirli ittifakın tam karşısında demokrasi, adalet, huzur ve toplumsal barışı temsil eksenindeki, yüreği Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle atan milyonlardır” dedi.
DEMOKRASİ DUVARI ÖRÜYORUZ
Tek adam rejiminin değil, milletin tüm iradesinin hakim olacağı bir geleceği hep birlikte inşa edeceklerini kaydeden Yüceer, Adalet Yürüyüşü’nde toplumun bütün renkleriyle bir çember oluşturduklarını, demokrasinin etrafında kenetlendiklerini belirtti. Yüceer, “Bir kez daha 2019’da demokrasiye inananlarla gönül buluşması gerçekleştireceğiz. Demokrasi buluşmasının duvarına her gün bir tuğla daha koyuyoruz. Her bir tuğlada hak yazıyor,  Hukuk yazıyor, Adalet yazıyor, Cumhuriyet yazıyor, Özgürlükler yazıyor, Huzur yazıyor. O tuğlalarda tek adam, dikta rejimi yazmıyor, yazmayacak. Bizim duvarımızda demokrasi karşıtı hiçbir kavram yükselmeyecek” dedi.
HER SANDIĞIN BAŞINDA OLACAĞIZ
2019’da Türkiye’yi rahatlatacak bir büyük buluşmayla milletin önünde olacaklarını kaydeden Yüceer, Türkiye’nin temel meselesinin seçim güvenliği meselesi haline geldiğini kaydederek,
“Elbette çok çalışacağız ama sandık güvenliğini de sağlamak zorundayız. Seçimlerde, 1 milyon sandık sorumlusuyla seçmenin oyuna sahip çıkacağız. Güvenli seçim isteyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile bir güçlü organizasyon kuracağız. Başında olmadığımız sandık olmayacak. 2019 yılı demokrasi ve özgürlüklerin iktidara geleceği süreç olacak” ifadelerini kullandı.
5.YILI KUTLANDI
CHP’li Yüceer, daha sonra birlik yönetim kurulu üyeleri ile birlikte cemevinin açılışını yaptı.  Birliğin kadın kollarının seçimine de katılan Yüceer, CHP Kuzey Ren-Vestfalya Birliğinin Kuruluş yılı kutlama etkinliğiyle Almanya ziyaretini tamamladı.

Saray Haber