Yüceer, havaalanında yaşanan iş cinayetlerini Meclis gündemine taşıdı

Yüceer, havaalanında yaşanan iş cinayetlerini Meclis gündemine taşıdı
Yayınlama: 14.02.2018
A+
A-


CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, üçüncü havaalanında yaşanan iş cinayetlerini Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, “Üçüncü Havaalanı şantiyesinde 400 işçinin yaşamını yitirdiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, üçüncü havaalanında yaşanan iş cinayetlerini Meclis gündemine taşıdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, Cumhuriyet tarihinin en yüksek bedelli projesi olan üçüncü havalimanının doğa katliamının yanı sıra iş cinayetleriyle de anıldığını kaydetti.
İŞ CİNAYETLERİ HASIRALTI EDİLİYOR
Yüceer, 7 Haziran 2014’te temelleri atılan havaalanında “acele edin” baskısıyla iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını, herhangi bir denetimin yapılmadığını, yaşanan pek çok iş cinayetinin hasıraltı edildiğini ve kamuoyundan gizlendiğini bildirdi. Yüceer, çalışan işçilerin “mezarlık” olarak tanımladığı havaalanı şantiyesinde kayıtlı 31 bin kişinin çalıştığı bu sürede yaklaşık 400 işçinin yaşamını yitirdiğinin ileri sürüldüğünü söyledi.
BAKAN’A SORULAR
CHP’li Yüceer, Bakan Jülide Sarıeroğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-Üçüncü Havaalanı şantiyesinde iş cinayetlerinin kamuoyundan gizlendiği yönündeki iddialar doğru mudur?
-Üçüncü havalimanı inşaatında önergenin yanıtlandığı tarihe kadar hayatını kaybeden, yaralanan işçi sayısı kaçtır?
KAÇ DAVA AÇILDI?
-Havaalanı şantiyesinde yaşanan iş cinayetleri ve alınmayan önlemler nedeniyle hali hazırda yargıya intikal eden kaç dava bulunmaktadır?
-İş sağlığı ve güvenliğine yönelik şantiyede kaç kez denetleme yapılmıştır? Havaalanı şantiyesinde gerekli önlemlerin alınmadığı yönündeki iddialar doğru mudur?
İŞ KAZALARININ SEKTÖRLERE GÖRE DAĞILIMI NEDİR?
-Türkiye genelinde son 2 senede kaç iş kazası meydana gelmiştir? İş kazalarının sektörlere göre dağılımı nedir?
-Üçüncü Havaalanı yapımında kesilen ağaç sayısı nedir?

 

Saray Haber