Türkiye’nin jeotermal alanında önde gelen ismi, Saray’ın ilk termal tesisi olacak Hattuşa Saray Park ve Doğan Jeotarmal Group Başkanı Mehmet Ali Doğan’ın oğlu Doğan ile önceki dönem Devlet Bakanlarından ve Milletvekillerinden Prof.Dr. Mehmet Salih Yıldırım’ın kızı Çimen, Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen görkemli bir törenle dünyaevine girdiler.
Doğan ve Yıldırım Ailelerinin evlatları Doğan ve Çimen’in dünya evine girdiği düğün töreni, siyaset, hukuk, iş ve bürokrasi camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Çankaya Belediye Başkanının kıydığı nikâha Yargıtay Başkanı ve Başbakan Yardımcısı da katıldı. Düğün töreninde Alişan’da davetlileri eğlendirdi.
HUKUK VE SİYASET DÜNYASI NİKÂHTA BULUŞTU
Ak Parti, CHP, MHP ve HDP’nin etkin isimlerini bir araya getiren düğün görülmeye değerdi. İktidar ve muhalefeti buluşturan törene eski ve yeni bakanlar ile milletvekilleri Çimen ve Doğan’ın mutluluğuna ortak oldu. Programı nedeniyle şahitliğe yetişemeyen Başbakan Binali Yıldırım ise çelenk ve mesaj ile mutluluğa ortak oldu. Nikâh Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından kıyıldı. Gelin ve damadın şahitliklerini ise Yargıtay 1. Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yer aldığı siyaset ve hukuk dünyasının önemli isimleri yaptı.
Nikahta, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Hakimler ve savcılar kurulu üyesi Alp Arslan, İçişleri ve Devlet Bakanlarından Abdülkadir Aksu, Adalet ve Milli Savunma Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu, Sanayi ve Ticaret Bakanlarından Ali Coşkun, TBMM’nin Önceki Başvekillerinden, Bayındırlık ve İskan Bakanlarından Sayın Ali Ilıksoy, Mardin Önceki Dönem Milletvekillerinden Ahmet Türk, Önceki Dönem Osmaniye Milletvekillerinden Durdu Mehmet Kastal, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Merhum Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban gelin ve damadın şahidi oldular.
YARGITAY BAŞKANINDAN JEST
Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, nikâhı kıydıktan sonra evlilik cüzdanını Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’e takdim etti. Yargıtay Başkanı, çifte tavsiyelerde bulunup öğütler vererek, anlamlı bir jest yapıp cüzdan takdimini şahitler arasında bulunan ve “hukuk camiasından büyüğümüz” diyerek ifade ettiği önceki Adalet Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu’ya uzattı. Sungurlu da duygularını davetlilerle paylaşarak cüzdanı gelin Çimen Doğan’a takdim etti. Ardından şahitler misafirler önünde gelin ve damadı tebrik eden duygularını paylaştı.
KIRGIZLARDAN KALPAK, ALİŞAN’DAN KONSER
Düğünde Kırgızistan Cumhuriyetinden katılan davetli Osh Milletvekili ve Bir Bol Partisi Genel Başkanı ile Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi gelin ve damadı tebrik etti. Duygularını paylaşan Kazaklar, günün anısına çifte bir kutu içinde yöresel bir obje takdim ederken, damat Doğan Doğan’a da Kırgız kalpağı ve keçeden yapılan kepenek giydirdiler. Düğün; müzik programı, halk oyunları gösterileri ve Alişan’ın verdiği konser ile sona erdi. Yeni evli çift Çimen ve Doğan, düğünlerine katılan ve bu en özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkürlerini sundular.