Sosyal medya hesabından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a seslenen DİSK Genel İş Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak, “Sosyal Demokrat olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine asgari ücret seviyesi ve altında işçi çalıştırmak yakışıyor mu?” dedi
DİSK Genel İş Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak’ın açıklaması şöyle:
“Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a sesleniyoruz. Talebimizi yerine getirin, yaklaşık 3.000 üyemizi ilgilendiren % 35 ek protokolünü imzalayın, yarın geç olmadan, tekrar sokaklarda ve belediye önünde eylemlere başlamadan önce, size bu son çağrımız.
Sosyal Demokrat olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine asgari ücret seviyesi ve altında işçi çalıştırmak yakışıyor mu?
Üyelerimize yapılan bu haksızlık son bulsun. Çalışanlar maddi olumsuzluklar yüzünden çocuklarını okula göndermekte zorlanıyorlar. Kış kapıda, 3 gün sonra doğal gaz faturalarını ödeyemez durumda olacaklar. 25 gündür kurumunuzdan, arabulucuların ve sendikamızın randevu taleplerine, tarafınızdan hiçbir şekilde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılmamıştır.
NOT: Yarına kadar bir anlaşma olmadığı takdirde, ilk eylem, temsilci ve üyelerimiz ile birlikte, 14.09.2022 Çarşamba günü saat 17.00 mesai bitiminde; Kurdele kesilerek, Kadir Albayrak tarafından belirlenen ilk ve tek protesto alanının açılış töreni yapılacak.”