Ak Parti Saray İlçe eski Başkanı Ecivet Sevim 29 Kasım’da yapılacak olağan kongre öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Delege seçimlerinde listelerin üç aşağı beş yukarı aynı olacağını bildikleri için farklı bir listeyle seçime katılmadıklarını söyleyen Sevim, “Genel Merkezimiz olağan kongre için şimdiye kadar net tavrını ortaya koymuş değil. Şuan görünen tabloda %99 adayım” dedi.
Ak Parti Saray İlçe eski Başkanı Ecivet Sevim 29 Kasım’da yapılacak olağan kongrede %99 aday olduğunu söyledi.
KATILIMIN AZ OLMASINDAN YÖNETİM SORUMLU
İlk olarak geçtiğimiz hafta sonu yapılan delege seçimleri hakkında açıklama yapan Sevim, katılımın az olmasından mevcut yönetimi sorumlu tutarak, “Öncelikle üyelerin listesinin partide ve mahallelerde askıya çıkarılması gerekiyordu. Bunun yanında delege seçimleri üyelere birkaç gün kala değil de çok daha öncesinden haber verilebilirdi. En önemlisi ise Büyükyoncalı ve Beyazköy gibi büyük mahallelere sandık kurulması gerekiyordu. Bunların hiç biri yapılmadığı için delege seçimine katılım çok düşük oldu. Bu durumu da gözeterek, listelerin üç aşağı beş yukarı aynı olacağını bildiğimizden delege seçimlerine farklı bir listeyle katılmadık” dedi.
GENEL MERKEZİN DİKİNE GİTMEYİZ
Her partili gibi aday olmasının en doğal hakkı olduğunu söyleyen Sevim, “Genel Merkezimiz tek liste konusunda son sözünü söylemiş değil. Ortada netleşmiş bir durum yok. Durum tam anlamıyla netleştiğinde arkadaşlarımızla bir araya gelip nihai kararımızı vereceğiz. Ama şuan görünen tabloda %99 adayım. Genel Merkezimiz tek liste yönünde bir açıklama yaparsa da bunun dikine gitme durumumuz asla olmaz” dedi.
MEVCUT BAŞKAN ADAY OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK
Kongrede aday olacak isimin dahaca belirlenmediğini söyleyen Sevim, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Genel Merkez tekrar bir değerlendirme yaparak kongrede aday olacak ismi belirleyecektir. Burada mevcut başkanının devam etmesi yönünde bir karar yok. Bu kongre sonrasında şuan ki yönetimde bulunan isimler yeni yönetimde olmayabilir. Ben kişisel olarak bu arkadaşların şimdi gösterdiği çabayı, kongre sürecinden sonrada göstermeleri bekliyorum.”
PARTİMİZE ASLA ZARAR VERMEYİZ
Son olarak Ak Parti’ye zarar verecek hiçbir işin içinde olmayacağını söyleyen Sevim, “Benden ve arkadaşlarımdan partimize zarar vermemizi kimse beklemesin. Bugüne kadar teşkilatımız zarar görsün çabasında asla olmadık, bundan sonrada olmayız. Bu teşkilata yıllarca emek vermiş kişileriz, bu emeklerimizi asal boşa düşürmeyiz” dedi.