Esaretten özgürlüğe: Saray’da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin açılması ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen en büyük bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Saray’da da etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Esaretten özgürlüğe: Saray’da 23 Nisan coşkusu
Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-

ATA’YA ÇELENK SUNULDU
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen En Büyük Bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye genelinde olduğu gibi Saray’da da törenle kutlandı. Saat 09.00’da Atatürk Alanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalara Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Saray Garnizon Komutanı, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Ertan İnanç, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler MHP Saray İlçe Başkanı Yusuf Duman, Saadet Partisi Saray İlçe Başkanı Şaban Mısırlı, Saray Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, gaziler,  STK temsilcileri, Kaymakamlık daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak’ın milli eğitim memurları eşliğinde Atatürk büstüne çelenk sunumu ardından saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.
REŞAT UÇAK: SİZLERDEN ÇOK ŞEYLER BEKLİYORUZ
Çelenk törenin ardından program saat 10.30’da Atatürk Kültür Merkezinin önünde devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak şunları ifade etti:
“23 Nisan 1920, Büyük Türk Milletinin milli iradeyi her türlü gücün üstünde tuttuğunun ilanıdır. Bağımsız ve yeni bir Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı istiklal Savaşını yöneten Gazi Meclisimiz, Milletimizin tüm fertleriyle birlikte Cumhuriyetimizin ilanına giden yolda; önemli hizmetler vermiştir. “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” İlkesi etrafında bütünlesen milletimiz, istiklalimizin ve istikbalimizin güvencesi olmuştur. 23 Nisan bizim için öylesine bir tarih değildir. Bir dönüm nokta sidir, esaret zincirleriyle ayakları bağlanmak istenen yaralı aslanın bu esareti kabul etmediğinin, sabrın sonunun selamet olduğunun en güzel örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun cümle aleme ilanıdır 23 Nisan.O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Türkiye Cumhuriyetinin ve Yüce Milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar, sevgili gençler; Bu önemli günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına hediye ederek, onlar onura etmiştir. İşte bu, Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere olan şu hitabı hiç unutmamanız gerekir: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldız, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”
Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, araştıran, düşünen, sorgulayan, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ilkemiz ve insanlık adına büyük bir güvence olacağınızı aklınızdan çıkarmayın.
Bu duygu ve düşüncelerle, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; basta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
HALK OYUNLARI VE RONT GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin okuduğu şiirler duygulu anlar yaşatırken Dilek Sezer Anaokulu ile Mehmet Uygun İlkokulu öğrencilerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin Ege Ve Trakya Bölgesinden sergilediği folklor gösterileri de büyük alkış aldı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ortaokullar arası futbol, futsal, voleybol ve kros yarışmaları ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödüllerin takdim edilmesinden sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sona erdi.



 

 

 

 

 

 

 

Saray Haber