Hüseyin Duygu Hayrabolu’yu yazdı: Bir şehre övgü

Hüseyin Duygu Hayrabolu’yu yazdı: Bir şehre övgü
Yayınlama: 04.01.2016
Düzenleme: 21.08.2023 16:29
A+
A-

BİR ŞEHRE ÖVGÜ
Güzel bir aralık ayı günü Saray ve Tekirdağ Büyük Şehir Belediye Meclis Üyesi Nazmi Duygu ile Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’na makamında bir sohbet ziyareti yaptık. Nedense daha önce Trakya’nın tam ortasında kalan Hayrabolu’ya hiç gitmemiştim.

Bir dönem Tekirdağ milletvekilliği yapmış Yahya Kemal Beyatlı ‘Bir şehrin sadece bir semtini bile sevmek bir ömre değer’ demişti. Hayrabolu’ya daha girer girmez, bu güzel kente daha önce gelmediğim için kendimi suçlu hissettim. Çünkü hemen sevdirdi kendini Hayrabolu.

Çok şirin belediye hizmet binasının sol yanında camekan bir kahve dikkati çekiyor. Bu kahve belediye binasının güzel mimarisini hiç bozmamış.

Binaya girişte bizi Belediye Başkan yardımcılarından Necdet Hacet güleç yüzüyle karşıladı. Çaylarımızı içerken Necdet Hacet günümüzde sosyal demokrat olmak gerekliliği üstüne düşüncelerini aktardı. Özellikle çağdaş eğitime ve kadına bakışı açısını çok beğendim.

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile de makamında sohbet ettik. Başkan 40 yaşında, çok dinamik biri. İnandığı düşüncelerini insanı kırmadan çok net söylemekten çekinmiyor. Belediye hizmet binasındaki görevlilerin iyi giyimli ve bakımlı modern insanlar olması hemen dikkat çekiyor. Belediye Başkanı, Hayrabolu’da yaptıkları çalışmaları bize aktarırken, bir şehri güzelleştirenlerin orada yaşayan yönetici ve insanların olduğunu çok iyi anlıyorsunuz.

Ben Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin çok sayıda şehrini gördüm. Nedense Hayrabolu’yu Avrupa’daki gördüğüm şehirlere benzettim. Dogmatik zırvalarla ömrünü harcamayıp yaşamdan zevk alarak yaşayan güler yüzlü insanların gönülleri gibi evleri de yaşadıkları toplu yerleşim birimleri de düzenli ve estetik oluyor. Hayrabolu da şehir merkezenin insanın yaşamını kolaylaştırmayı amaçlayarak düzenlenmesi, tarihi ve antik yapıların korunması, belediyenin tam bir çağdaş Avrupa kenti olma yoluna rotasını çevirdiğini gösteriyor.

Belediye binasında sohbetimizi tamamlayınca Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile şehir merkezini dolaştık. Politik deneyime ve öz güvene sahip Altayoğlu’nun yolda vatandaşlarla merhabalaşıp şaklaşmasını sevdim. Başkan, Hayrabolu Belediyesi kanalizasyon, içme suyu, şebeke inşaatı, yağmur suyu inşaatı ve enerji nakil hatlarının yer altına alınmasından dolayı bozulan yolların yapımının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Ana caddelere bağlı sokakların renkli granit küp taşlarla estetik bir şekilde örülmesi dikkatimi çekti. Ev yapımı yemekleri ve Hayrabolu tatlısı yedikten sonra, Hayrabolu Belediye Başkanı’na veda ettik.

Bir günlük Hayrabolu gezimde 1800’lü yıllarda Hayrabolu deresi üzerinde yapılan Hacılar Köprüsü ile 1499 yılında ibadete açılan Hasan Bey Camii’ni görmekten mutlu oldum. Çok sayıda tarihi yapıya sahip Trakya’nın en eski şehri Hayrabolu’da iyimser, güzel insanlar var. Özetle bir yer güzelse mutlaka orayı güzel yapan, oranın tüm insanları sayesindedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber