Tekirdağ’ın Karadeniz’le buluştuğu tek nokta olan Kastro (Çamlıkoy) Tabiat Parkı bayram tatiline hazır. Giriş ücretinin 200 lira, çadırda ve karavanda bir gece konaklama bedelinin 400 lira olarak belirlendiği Çamlıkoy Tabiat Parkı’nda, Ege sahillerini aratmayan konsepti ile Kastro Beach yaza damga vuracağa benziyor
Denizin ve doğanın keyfini aynı anda yaşamak isteyen tatilcilerin değişmeyen adresi olan Kastro bayram tatiline hazır.
İki yıldır Vizeli Aksoylar tarafından işletilen Kastro Tabiat Parkı’nda bu sezon bir dizi yeniliğe imza atılmış. Geçtiğimiz yıl 55 hektar bir alan sahip olan Kastro Tabiat Parkının işletmeciliğini tek elden yapan Aksoylar, bu sezon işletmelerin tamamına yakınını Saraylı firmalara kiralamış durumdalar. Elmalı girişindeki fırın ile Tabiat Parkının içindeki 14 metrelik fast food noktası Simit Saray’ı, girişteki marketi Re-Mar, yine Tabiat Parkı’nın içindeki büfelerden birini Paşa Dondurma diğerini ise Kastro Beach işletiyor. İçki satışı ruhsatının alınmasıyla birlikte, bu sezon hem girişteki Re-Mar’dan hem de Kastro Beach’ten alkollü içki alınabilecek. Girişteki fırın müşterilerine 7/24 hizmet verirken, Tabiat Parkının içindeki 14 metrelik fast food noktası kahvaltı ve ızgara çeşitleri ile müşterilerine hizmet verecek. Ayrıca fast food noktasının arkasına kurulan çay bahçesinde, tatilciler gönüllerince zaman geçirebilecek. Kastro’da geçtiğimiz yıl en önemli sorun olarak öne çıkan aydınlatma sorunu ise tamamen çözülmüş. Projektörler ve ağaçlar arası çekilen aydınlatma lambaları ile Kastro geceleri ışıl ışıl olacak.
Kastro Tabiat Parkında bu sezona damga vuracak yenilik ise Kastro Beach. Bahçeköy Mahallesi’nden Bülent Paşaoğlu’nun işletmeciliğini yaptığı Kastro Beach, geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla kapılarını açtı. Tarzıyla Ege ve Akdeniz Sahillerindeki beachleri aratmayan Kastro Beach, Cuma ve Cumartesi akşamları canlı müzik eşliğinde plaj partilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Güvenliğin en üst noktada tutulduğu Kastro’da girişteki Jandarma Noktasının yanı sıra ambulans dahil tam teçhizatlı bir 112 ekibi ile kurtarma botu olan cankurtaranlar hazır bulunuyor.
Kastro Tabiat Parkı’na geçtiğimiz yıl 80 lira olan giriş ücreti bu sezon iki katından daha fazla zamlanmış durumda. Geçen sene Kastro’ya 80 liraya giren 4 kişilik bir aile bu yıl 200 liraya giriş yapabilecek. Bu yıl hizmete açılan çadır alanında ise konaklamanın geceliği 400 lira olarak belirlendi. Aynı şekilde karavanla konaklayanlardan da bir gece için 400 lira alınacak.