Kent Konseyi’nin yeni ekibi kolları sıvadı

Kent Konseyi’nin yeni ekibi kolları sıvadı
Yayınlama: 24.08.2016
A+
A-

 Saray Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu sonrasında yenilenen yönetim kurulu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıda ilçedeki eksiklikler ve atılması gereken adımlar masaya yatırılırken, Saray Kent Konseyi’nin yerel idare yönetimindeki önemine de vurgu yapıldı. Kent Konseyi’nin toplantısında alt birimler olarak, fotoğrafçılık, bisiklet kulübü ve ilçenin tarihini araştıracak birimlerin kurulması da kararlaştırıldı.
Kübra YAVUZ – Saray Gazetesi

KENT KONSEYİNİN YENİ EKİBİ KOLLARI SIVADI (2)İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Saray Kent Konseyi Olağan Kongre sonrası ilk toplantısını gerçekleşti. Dün saat 14.00’da Saray Kent Konseyi Binasında gerçekleşen toplantıya Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Tarihçi Yazar Selman Akı, Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri Hüseyin Aydın ve Kaan Gaytancıoğlu, Mali Müşavir Fevzi Çoban, Kurtdere Mahalle Muhtarı Ahmet Yeni, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halil Gören, Saray Av ve Avcılar Derneği Başkanı Ümit Aslan, Küçükyoncalıspor Kulübü Başkanı Mehmet Çiçek, Küçükyoncalı Mahalle Muhtarı Ekrem Sevinç, Büyükyoncalıspor Kuĺübü Başkanı Yalçın Özçevik katıldı.

ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Saray Kent Konseyi’nin gerçekleştiği toplantıya Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen başkanlık ederken, Saray Belediye Başkanı da görüşülen konular hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Hüseyin Aydın Genel Sekreterlik görevini sürdürürken bir diğer öğretim görevlisi Kaan Gaytancıoğlu da bölgede gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar hakkında görüşlerini paylaştı. Sosyal aktivitelerin tanınmış yüzü olan Mali Müşavir Fevzi Çoban ise gerek bisiklet kulübünün gerekse fotoğrafçılık konusunda ilçe tanıtımına dikkat çekti. Bölgemizin tanınan tarihçi yazarı Selman Akı’da önemli belgeler ile Saray ilçe merkezi ve mahallelerinin doğru bilgilerle belgelere dayandırılarak anlatılması için yapılması gereken çalışmalara dikkat çekti. Büyükyoncalıspor Kulübü Başkanı Yalçın Özçevik ve Küçükyoncalıspor Kulübü Başkanı Mehmet Çiçek ise bölgedeki sportif faaliyetlere engel yaratan olumsuz koşulların giderilmesi talebinde bulundu.

“MÜZİKLİ GÖSTERİLERİ İPTAL ETTİK”

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban Saray Kent Konseyi olağan kongre toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, ”Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısından dolayı Ulusal Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nin son gününde gerçekleştirilecek olan müzikli gösterileri iptal ettik. Festival kapsamında Saray Belediye Spor Bisiklet Kulübü tarafından düzenlenen 3.Saray Bisiklet etkinliği ile tarihi bir imza attık. 750 bisiklet tutkunu etkinliğimize katıldı. Başkan Çoban, Bisiklet Kulübünün kent konseyi bünyesinde de çalışmalarıyla Kent Konseyi’nde aktif olacağını söyledi.

BİSİKLET YOLU VE TARİHİ DEĞERİ OLAN FOTOĞRAFLARIN TOPLANMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Bisiklet kullanmanın sağlık içinde faydalı bir aktivite olduğunu belirten Başkan Çoban, alt yapı ve üst yapı çalışmalarının ardından ilk işimiz bisiklet yolu yapmak. Bisiklet yollarıyla vatandaşlar doğayla buluşup, doğanın güzelliklerini görebilir. Bir diğer öneri olarak Başkan Çoban Saray’ın Tarihi’nin araştırılıp, Saray tarihi ile ilgili katalog albümünün oluşturulmasını sundu. Muhtarlardan eski köy düğünleri gelenek ve görenekleri ilgili fotoğrafların düzenlenerek nostaljik arşiv çalışması üzerinde de durdu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber