Köprülü: “Sömürü düzenini değiştireceğiz”

Köprülü: “Sömürü düzenini değiştireceğiz”
Yayınlama: 30.04.2018
A+
A-


CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

1 MAYIS İNSANLIK ONURUNUN VE EMEĞİNİN SAVUNULDUĞU GÜNDÜR
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Köprülü mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Tüm dünya işçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı kutluyoruz.1 Mayıs emekçilerin, bedeller ödeyerek elde ettiği haklarını, birlik ve mücadelesini simgeleyen, insanlık onurunun ve emeğinin savunulduğu gündür. Aynı zamanda 1 Mayıs savaşların olmadığı eşit, özgür ve kardeş bir dünya kurma idealinin alanlarda haykırıldığı, dile getirildiği gündür.
SÖMÜRÜSÜZ VE EŞİT BİR DÜNYA İÇİN MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ
Ülkemizde hala sendikal hak ve özgürlüklerin sınırlandırıldığı, her türlü mücadele ve direnişin bastırılmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz. Taşeronlaştırmanın ve güvencesiz çalışmanın temel hedef haline getirilerek yaygınlaştırıldığı hükümet politikalarına karşı yapılan her karşı çıkışın, olağanüstü hal gerekçe gösterilerek yasaklandığı, grev gibi işçilerin kazanılmış tarihsel hakkının bir tehdit olarak görüldüğü bir dönemdeyiz. Anlaşılan, iş başındaki AKP hükümeti tarafından bu süreçte asıl hedeflenen, işçi sınıfı ve emekçi kesimlerin vermiş olduğu demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, birlik ve dayanışma ruhunun zayıflatılmasıdır. Tüm bu yapılanlara karşı emeğin yanında olan bizler insanca bir yaşam, sömürüsüz ve eşit bir dünya için mücadelemize devam ediyoruz. Sadece ülkemiz için değil tüm dünyayı işsizlik, yoksulluk ve sefalete mahkum eden bu düzeni değiştireceğiz. İnsan haklarından, demokrasiden, emekten yana herkes tarafından coşkuyla, sevgiyle, dayanışma duygularıyla kutlanması gereken bu günü bir kez daha kutluyor, kadını ve erkeği ile bu onurlu ve haklı mücadeleyi veren tüm emekçilerimizi, işçilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

 

Saray Haber