Limak, Saray’ın ormanlarına göz dikti

Limak Holding, Akbelen Ormanı’ndan sonra Saray’ın Güngörmez Mahallesindeki ormanlık alanda yeni bir kıyıma hazırlanıyor

Limak, Saray’ın ormanlarına göz dikti
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

Muhalefetin 5’li çete olarak adlandırdığı, iş insanlarından Nihat Özdemir’in şirketi Limak Holding’e bağlı Limak Çimento, Saray’ın Güngörmez Mahallesinde duvar kaplamaları ve süslemelerde kullanılan gnays ocağı işletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
110 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ORMAN YOK EDİLECEK
Projeye onay çıkması durumunda şirket, 60 milyon 403 bin TL değerindeki projesiyle birlikte tamamı devlet ormanından oluşan 78.34 hektar yani yaklaşık 110 futbol sahası büyüklüğündeki arazide maden ocağı işletecek. Projenin ÇED raporuna göre, bölgede Bern Sözleşmesi’ne göre koruma altında olan paçalı şahin, kızıl çaylak, akleylek, kara leylek gibi türler de gözlemlendi.
VEKİL YONTAR MECLİSTE GÜNDEME GETİRDİ
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Güngörmez Mahallesinde Limak Holdinge bağlı Limak Çimento tarafından 110 futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanda maden ocağı işletileceği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
Yontar, TBMM’de yaptığı konuşmada, Saray’ın ormanları için büyük sorun olabilecek önemli bir konuyu gündeme getirdi.
“Tekirdağ basınında yer alan haberlere göre, Limak Holdinge bağlı Limak Çimento Saray ilçemizde duvar kaplamaları ve süslemelerde kullanılan Gnays Ocağı İşletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunmuş” diyen Yontar, şu ifadeleri kullandı:
“Eğer bu projeye onay çıkarsa holding, devlet ormanlarından oluşan yaklaşık 110 futbol sahası büyüklüğündeki arazide maden ocağı işletecektir. Maden ocağı açılması tarım alanlarını bozacak, çevreyi kirletecek, tarımsal gelir azalacaktır. Yer altı ve yer üstü su kaynaklarının yeri değişecek ve kirlenecektir.
Bakanlığa sormak isterim:
Gnays ocağı açılacağı iddiaları doğru mudur?
Tarım alanlarının ve çevre kirliliğinin önüne nasıl geçilecektir?
Lütfen, çocuklarımıza temiz bir doğa ve çevre bırakalım. Bölgede yaşayan paçalı şahin, kızıl çaylak ve leyleklerin yaşam alanlarına dokunmayalım.”

Saray Haber